Ενισχύονται οι φόβοι για «σαλαμοποίηση» – Με το βλέμμα στραμμένο στα συλλαλητήρια της Τετάρτης η κυβέρνηση

Όπως και να έχει, είναι βέβαιο ότι το Σκοπιανό θα κυριαρχήσει και στην ατζέντα της εβδομάδας που μόλις άρχισε. Το ζήτημα θα απασχολήσει και την σημερινή συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολμαίου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο.

Οι παλινωδίες λογικά θα συνεχιστούν με την Αθήνα να επιμένει στο erga omnes που σημαίνει συνταγματική αναθεώρηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, έχουν συντελεστεί παρασκηνιακές κινήσεις με σκοπό να ξεπεραστεί η εμπλοκή και η όλη υπόθεση να μην εκφυλιστεί σε blame game. Μέχρι τις 25 Ιουνίου, πάντως, δεν αποκλείεται τίποτα.

Πολύ νωρίτερα, όμως, η ελληνική κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με τα δεκάδες συλλαλητήρια που ετοιμάζονται σε αρκετές πόλεις της χώρας με κεντρικό σύνθημα «Ούτε Μακεδονία ούτε παράγωγα». Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας βρίσκονται επί ποδός το τελευταίο δεκαήμερο με σκοπό τα ταυτόχρονα συλλαλητήρια να πειθαναγκάσουν την κυβέρνηση Τσίπρα σε υποχώρηση.

Απλοί πολίτες, εκπρόσωποι σωματείων, πολιτιστικοί σύλλογοι και επιμελητήρια έχουν μπει στη μάχη της διοργάνωσης, ενώ δεκάδες λεωφορεία έχουν ήδη ναυλωθεί από πόλεις και χωριά της Μακεδονίας προκειμένου να μεταφέρουν τον κόσμο στα σημεία των συγκεντρώσεων.

Στον χορό των συλλαλητηρίων μπήκαν το περασμένο Σάββατο και τα Σκόπια. Η αξιωματική αντιπολίτευση του VMRO-DPMNE οργάνωσε μαζικό συλλαλητήριο με κεντρικό σύνθημα να μην αλλάξει το όνομα της ΠΓΔΜ και να πραγματοποιηθούν άμεσα εκλογές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here