Σε 90 άτομα ανέρχονται τελικά οι πρόσφυγες που πρόκειται να φιλοξενηθούν προσωρινά σε ξενοδοχείο του Αγίου Παντελεήμονα Αμυνταίου, μετά από την έγκριση σχετικής αίτησης που υπέβαλλε ο ιδιοκτήτης του καταλύματος στο Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στη σημερινή – έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του «e-ptolemeos.gr» πρόκειται για οικογένειες με παιδιά που φιλοξενούνται προσωρινά σε νησιά του Αιγαίου, οι οποίες μάλιστα αναμένεται να φτάσουν στην περιοχή αύριο Τρίτη, εκτός απροόπτου.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Αμυνταίου εκφράστηκαν αντιδράσεις από μερίδα κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα, ενώ αναπτύχθηκε προβληματισμός αναφορικά με τυχόν προβλήματα ασφάλειας προκύψουν από την παρουσία μεταναστών στην περιοχή, αλλά και ζητήματα εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων. Καθώς διαφάνηκε  ότι ο Δήμος δεν μπορεί να παρέμβει για να ανακόψει την έλευση των προσφύγων καθώς πρόκειται για ιδιωτική πρωτοβουλία, αφού γίνεται κατόπιν έγκρισης σχετικής αίτησης του ξενοδόχου.

Όπως δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» ο Δήμαρχος Αμυνταίου Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης, στο έκτακτο Δ.Σ. τελικά επικράτησε η άποψη ότι οι πρόσφυγες που αναμένονται στην Τ.Κ. Αγίου Παντελεήμονα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με ανθρώπινο τρόπο και διάθεση συνεργασίας και πως σε περίπτωση που προκύψουν προβλήματα «θα κοιτάξουμε όλοι μαζί πως θα τα αντιμετωπίσουμε».. Σημειωτέον ότι στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Αμυνταίου παρέστησαν εκπρόσωποι του Κέντρου Υγείας Αμυνταίου και κοινωνικοί λειτουργοί του Δήμου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι 90 πρόσφυγες πρόκειται να φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο του Αγίου Παντελεήμονα 6 μήνες περίπου, αν και η σύμβαση θα ανανεώνεται κάθε μήνα με τον ΔΟΜ.

Η πληροφόρηση όμως που είχε ο Δήμαρχος Αμυνταίου κατά την επικοινωνία του με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής λέει ότι η σύμβαση με τον  ΔΟΜ μιλά για 4 μήνες φιλοξενίας +1 μήνα.

ΠΗΓΗ: e-ptolemeos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here