Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους στους Βρεφικούς του Δήμου Καστοριάς που… κλείνουν ξανά 9 μήνες απλήρωτοι. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

«Στον Δήμο Καστοριάς αυτή την στιγμή υπάρχουν δυο Βρεφικοί Σταθμοί και ένα ΚΔΑΠ, τα οποία υπάγονται στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Καστοριάς «Ορεστειάς». Στις δομές αυτές απασχολούνται αυτή την στιγμή 20 άτομα προσωπικό  και φιλοξενούνται 115 παιδιά, στα πλαίσια της δυναμικότητας τους.

   Εδώ και κάποια χρόνια, οι δομές αυτές αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ελλιπούς χρηματοδότησης με αποτέλεσμα το προσωπικό των παραπάνω δομών να μένει απλήρωτο έως και 8 μήνες. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι την δεδομένη στιγμή

(23/10/2018) είμαστε απλήρωτοι 9 μήνες!!!

    Αν και έχουμε απευθυνθεί πολλές φορές στον Δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Νομού μας, καθώς και τους αρμόδιους βουλευτές, προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, η απάντηση που μας έχει δοθεί είναι ότι δεν μπορούν να επιχορηγήσουν την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου  καθώς δεν υπάρχουν χρήματα στον προϋπολογισμό του Δήμου.  

   Επιπλέον στις 24/05/2018 ο κ. Περιφερειάρχης, Θόδωρος Καρυπίδης ανακοίνωσε δημοσίως στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου ότι θα διασφαλίσει 500.000,00 ευρώ για τον δήμο Καστοριάς και Άργους Ορεστικού προκειμένου να καλυφθεί η μισθοδοσία του προσωπικού των σταθμών. Έκτοτε βεβαίως δεν έχει υλοποιηθεί απολύτως τίποτα!!!!!!

   Συνέπεια τούτου είναι όλο το προσωπικό να έχει περιέλθει τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε σε ΔΕΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (απειλές έξωσης, διακοπή ρεύματος, δάνεια, πετρέλαιο κτλ) ενώ συνάμα το χειρότερο όλων είναι ότι  δεν υπάρχει καμία προοπτική ή διάθεση άμεσης και οριστικής επίλυσης του θέματος μας!!!  

Για τους λόγους αυτούς

ΖΗΤΟΥΜΕ την άμεση επίλυση της οικονομικής δυσχέρειας στην οποία έχουμε περιέλθει με μια πλήρη χρηματοδότηση των δομών.

Με εκτίμηση
Οι εργαζόμενοι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here