Μετά την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και τη συνδρομή των Δήμων για την εξεύρεση συγγενών των 897 Δυτικομακεδόνων πεσόντων κατά το έπος 1940-41,ενημερώνουμε ότι η διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Στους Δήμους Εορδαίας, Βοΐου, Βελβεντού, Φλώρινας, Αμυνταίου, Πρεσπών, Καστοριάς, Άργους Ορεστικού, Γρεβενών και Δεσκάτης ξεκινάει άμεσα η ταυτοποίηση των οστών, η οποία γίνεται μετά από ενημέρωση και με την ενυπόγραφη συγκατάθεση συγγενών των πεσόντων, οι οποίοι είναι κατάλληλοι να υποβληθούν σε αιμοληψία,  εφόσον το επιθυμούν, προκειμένου να αποσταλεί το δείγμα τους στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Η παραπάνω διαδικασία, απαιτεί τη λήψη 2 δειγμάτων αίματος από τους συγγενείς των πεσόντων και ειδικότερα ενός δείγματος από τη μητρική «γραμμή» και ενός από την πατρική «γραμμή» και έχει ως εξής:

Α. Μητρική «γραμμή»

    1. Από αδελφό/ή του πεσόντος ο/η οποίος/α να προέρχεται από την ίδια μητέρα.

    2.  Από παιδί της αδελφής του πεσόντος (ανιψιός – ανιψιά.)

    3. Από παιδί (αγόρι – κορίτσι) της εξαδέλφης του πεσόντος της οποίας η μητέρα να είναι αδελφή της μητέρας του πεσόντος.

    4. Από παιδί της κόρης της αδελφής του πεσόντος.

Β. Πατρική «γραμμή»

    1. Από αδελφό του πεσόντος ο οποίος να προέρχεται από τον ίδιο πατέρα.

    2. Από υιό του πεσόντος.

    3. Από υιό του αδελφού του πεσόντος.

    4. Από εξάδελφο του πεσόντος (υιός του αδελφού του πατέρα του) ή από τον υιό του ως άνω εξαδέλφου του.

Η λήψη και η αποστολή των δειγμάτων αίματος θα γίνει με τη συνεισφορά των Ιατρικών Συλλόγων και των δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» των Δήμων της Περιφέρειας μας, σε συνεργασία με τους Χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες όλων των Π.Ε.. και τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Μέριμνας & Ανάπτυξης. Τη δαπάνη θα καλύψει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Η διαδικασία των αιμοληψιών θα ξεκινήσει την 1-9-20 και θα ολοκληρωθεί στις 20-9-20.

Παρακαλούμε τους συγγενείς να ανταποκριθούν θετικά. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στην αποκατάσταση αυτής της μεγάλη εθνικής εκκρεμότητας με τον τιμητικό ενταφιασμό των ευρεθέντων οστών των Δυτικομακεδόνων ηρώων σύμφωνα με την εκκλησιαστική μας παράδοση και την τοποθέτηση ονόματος αντί αριθμού σε κάθε οστεοφυλάκιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here