Την ανανέωση της θητείας του στην ηγεσία της ΔΙΑΔΥΜΑ, επιβεβαίωσε σήμερα ο Παναγιώτης Πλακεντάς, μετά τις διαδικασίες που πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία της εταιρείας.

Ρεπορτάζ: Ζήσης Πιτσιάβας

Το σκληρό πόκερ που παίχτηκε στο παρασκήνιο, μέχρι κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, χώρισε στη μέση τη Γ.Σ. και στη συνέχεια το Δ.Σ., με Παναγιώτη Πλακεντά και Γιάννη Κοκκαλιάρη να τίθενται επικεφαλής των δύο στρατοπέδων.

Ο Δήμαρχος Εορδαίας υποστηριζόμενος από όλους τους Δημάρχους της Π.Ε. Καστοριάς και Φλώρινας, κατάφερε να επικρατήσει του Δημάρχου Κοζάνης ο οποίος υποστηρίχθηκε από τους Δημάρχους των Π.Ε. Γρεβενών και Κοζάνης(πλην Εορδαίας).

Στο Δ.Σ. η παρουσία Πλακεντά, Λιάση, Ηλιάδη και Κορεντσίδη, έδωσαν την Προεδρεία στον Δήμαρχο Εορδαίας, ενώ ο Γιάννης Κοκκαλιάρης είχε την υποστήριξη του Αντιδημάρχου Κοζάνης, Γιώργου Ευκολίδη και του Δημάρχου Γρεβενών Κυριάκου Ταταρίδη.

Οι 7 είναι το νέο Δ.Σ. της ΔΙΑΔΥΜΑ το οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει κρίσιμα ζητήματα με τον Παναγιώτη Πλακεντά να τονίζει πως αποτελεί μεγάλη τιμή για τον ίδιο η εμπιστοσύνη των συναδέλφων του:

«Είναι πολύ τιμητικό να ανανεώνεται η θητεία μου, μας περιμένει δουλειά σε μια κρίσιμη περίοδο. Η ΔΙΑΔΥΜΑ στην περασμένη θητεία και στο βάθος των χρόνων καινοτομεί, μεγαλώνει και προχωρά, με εξωστρέφεια και με πολλές δυνατότητες για να ανοίξει των κύκλο των εργασιών της, πάνω απ’ όλα πρέπει να διαχειριστούμε όμως ζητήματα τα οποία μπαίνουν από την κεντρική πολιτική σκηνή και αυτή η πρόκληση είναι μεγάλη».

Αντιπρόεδρος ομόφωνα εκλέχθηκε ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, ο οποίος επίσης ανανεώνει τη θητεία του και με τη σειρά του ευχαρίστησε τους συναδέλφους του για την επιλογή:

«Υπάρχει εμπειρία με Πρόεδρο τον Παναγιώτη Πλακεντά, με τη ΔΙΑΔΥΜΑ να έχει χώρο για περαιτέρω ανάπτυξη και στηρίζεται απ’ όλους τους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας. Με τη συνεργασία όλων θα πάμε ακόμα καλύτερα».

Και τώρα ΠΕΔ

Το σκληρό πόκερ και οι παρασκηνιακές κινήσεις λίγο πριν τη Γ.Σ. της ΔΙΑΔΥΜΑ, φανέρωσαν προθέσεις εν όψει των εκλογών της ΠΕΔ στις 11 Φεβρουαρίου.

Εκεί θα δώσουν τη μάχη Πάνος Κεπαπτσόγλου και Χρήστος Ζευκλής, με τις εκλογές της ΔΙΑΔΥΜΑ να θεωρούνται πρόκριμα για όσα ακολουθήσουν σε λίγες ημέρες.

Οι καλά γνωρίζοντες τους συσχετισμούς μιλούν για μεγάλη μάχη στη Γ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, ενώ είναι κοινό μυστικό πως εδώ και αρκετό διάστημα τα τηλέφωνα των Δημάρχων χτυπάνε και από… εξωθεσμικούς παράγοντες.

Άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με την αυτοδιοίκηση, προσπαθούν να «ελέγξουν» την κατάσταση στα όργανα του Α’ Βαθμού με τα όσα συμβαίνουν ειδικά τις τελευταίες ημέρες να αποτελούν ωμή παρέμβαση στις διαδικασίες.

Πολιτικοί παράγοντες, διορισμένοι παράγοντες κ.α. έχουν μπει για τα καλά στο παιχνίδι, αναζητώντας «πρόθυμους» και χρησιμοποιώντας αθέμιτα σε πολλές των περιπτώσεων μέσα, ώστε να πετύχουν το στόχο τους.

Ευχή όλων η αυτοδιοίκηση της Δυτικής Μακεδονίας να μην επηρεαστεί από τις εξωθεσμικές αυτές παρεμβάσεις και να χαράξει μόνη το δρόμο της με τους εκπροσώπους που η ίδια επιθυμεί.

ΠΗΓΗ: e-ptolemeos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here