Σε μια Ευρώπη που βλέπει τις πωλήσεις αυτοκινήτων να πέφτουν, η Ελλάδα αντιστέκεται σημειώνοντας τη 2η μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων στο Α’ Εξάμηνο του 2019.

Αυτή τη στιγμή οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη σημειώνουν πτώση κατά 3,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018 (Α’ Εξάμηνο), μετά από έναν μάλλον «καταστροφικό» Ιούνιο κατά τον οποίο πωλήθηκαν 120.000 λιγότερα αυτοκίνητα συγκριτικά με τον Ιούνιο του 2018 (-7,9%).

Οι περισσότερες αγορές της Ευρώπης εμφανίζουν πτώση στις πωλήσεις τους, με την Σουηδία να βρίσκεται στο -25,6%, τη Λιθουανία στο -17,1% και τη Φινλανδία στο -13,4% (οι 3 πρώτες σε πτώση χώρες).

Είναι χαρακτηριστικό ότι ανάμεσα στις 4 μεγάλες αγορές της Ευρώπης, που έχουν ήδη ξεπεράσει τις 1.000.000 πωλήσεις, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία και την Ιταλία, μόνο η πρώτη εμφανίζει οριακή αύξηση (0,5%) σε σχέση με το 2018, με τις άλλες τρεις να σημειώνουν πτώση που κυμαίνεται από 2,2% έως και 3,4%.

Μέσα λοιπόν σε αυτό το αρνητικό κλίμα, για το οποίο οι αναλυτές σημειώνουν ότι αναμένεται να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια, η ελληνική αγορά αυτοκινήτου με αύξηση 5,2% στις πωλήσεις της σε σχέση με το 2018, είναι η χώρα με τη 2η μεγαλύτερη ποσοτική άνοδο των πωλήσεων στην Ευρώπη.

Μόνο η Ρουμανία με +19,0% στο 6μηνο ξεπερνά σε αύξηση τη χώρα μας, ενώ αμέσως μετά την Ελλάδα ακολουθεί η Ουγγαρία με +4,4%, η Πολωνία με +2,2% και το Λουξεμβούργο με +2,1%. Αξίζει να σημειώσουμε ότι μεταξύ των 27 χωρών της Ε.Ε. μόνο στις 9, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας, παρατηρείται αύξηση στις Ευρωπαϊκές πωλήσεις τους στο έτος.

Πάντως η πολύ καλή επίδοση αυτή της ελληνικής αγοράς αναμένεται να συνεχιστεί, αφού τον Ιούλιο ήδη σημειώνεται μια σημαντική αύξηση πωλήσεων που αγγίζει το 50% σε σχέση με τον περσινό αντίστοιχο μήνα στις πωλήσεις νέων μοντέλων της χώρας μας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις επιδόσεις όλων των χωρών το φετινό Ιούνιο, αλλά και στο Α’ Εξάμηνο του έτους:

newsauto.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here