Δύο σημαντικά προγράμματα ενισχύσεις των μικρών και μικρομεσαίων εμπορικών και μεταποιητικών Επιχειρήσεων παρουσιάζονται την προσεχή Τετάρτη στις 5:30 στο αμφιθέατρο της περιφερειακής ενότητας Καστοριάς. Την ημερίδα που διοργανώνεται από  την ΚΕΠΑ- ΑΝΕΜ (διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων) και το Επιμελητήριο Καστοριάς.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς,  Μπάμπης Καραταγλίδης: «Αφορά δύο νέα προγράμματα τα οποία έχουν τον ίδιο τίτλο «Εργαλειοθήκη», το ένα ονομάζεται «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας» και το άλλο «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας».

Η εργαλειοθήκη επιχειρηματικότητας αφορά πολύ μικρές επιχειρήσεις -όπως και της ανταγωνιστικότητας-, στοχεύει, όμως, περισσότερο στον τομέα του λιανικού εμπορίου και είναι ένα πρόγραμμα για τις εμπορικές επιχειρήσεις το οποίο έχουμε να το δούμε για περισσότερο από μία δεκαετία και για αυτό το λόγο είναι και πολύ σημαντικό.

Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι στα 60 εκατομμύρια ευρώ, για όλη τη χώρα, και αφορά όλο τον κύκλο μιας επιχείρησης η οποία θέλει να κάνει επενδύσεις, όπως κτιριακά κατασκευαστικά, πιστοποιήσεις, επενδύσεις που αφορούν την τυποποίηση προϊόντων,  ενώ επιδοτείται και νέο εργατικό προσωπικό. Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο είναι ιδιαίτερα ευέλικτο.

Όσον αφορά τις προϋποθέσεις και για τα δύο προγράμματα, δεν μιλάμε για καινούργιες επιχειρήσεις, μιλάμε για επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται ήδη τα τελευταία τρία χρόνια,που έχουν κλείσει δηλαδή τρεις διαχειριστικές χρήσεις.  Επίσης μία προϋπόθεση, που ίσως δημιουργήσει δυσκολίες σε κάποιες επιχειρήσεις, είναι ότι θα πρέπει να έχουν την τελευταία χρόνια, δηλαδή το 2018, έναν εργαζόμενο πλήρους απασχόλησης.

Εμείς, προσκαλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες και μη να παρακολουθήσουν την Ημερίδα αυτή.

Να σημειώσω, ότι για την εργαλειοθήκη ανταγωνιστικότητας τα επενδυτικά σχέδια θα είναι από 20 έως 200.000 ευρώ,  ενώ για την εργαλειοθήκη επιχειρηματικότητας ξεκινούν από 10.000 ευρώ. Άρα, όπως καταλαβαίνετε, μία μικρή Εμπορική επιχείρηση,  μπορεί να καταθέσει ένα μικρό πλάνο, για να καλύψει τις ανάγκες που έχει, όπως για παράδειγμα αγορά υπολογιστών, πιστοποιήσεις κ.τ.λ.».

Παρακολουθήστε στο βίντεο τις δηλώσεις του προέδρου του Επιμελητηρίου Καστοριάς,  Μπάμπη Καραταγλίδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here