Το Εργατικό Κέντρο Καστοριάς τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και εκφράζει την αισιοδοξία του ότι οι αγώνες των γυναικών, που ξεκίνησαν πριν από 162 χρόνια στη Νέα Υόρκη.

Εν έτει 2019, οι γυναίκες δίνουν καθημερινό αγώνα απέναντι στα απαράδεκτα στερεότυπα που είναι βαθιά ριζωμένα στην ελληνική κοινωνία. Η φυλετική διάκριση, οι διακρίσεις στην εργασία, που συχνά συνοδεύονται από παρενοχλήσεις και καταπατήσεις των δικαιωμάτων τους, όπως το ιερό δικαίωμα στη μητρότητα, έχουν άμεσο αντίκτυπο στην κοινωνία.

Μόλις πρόσφατα έρευνα κατέδειξε ότι η ανεργία, η οικονομική ανασφάλεια καθώς και η απουσία του κοινωνικού κράτους για τη στήριξη της οικογένειας, συμβάλουν στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας.

Καλούμε την Πολιτεία να αναλάβει και να υλοποιήσει όλες αυτές τις πρωτοβουλίες που θα αποκαταστήσουν στην πράξη το έλλειμμα ισότιμης πολιτικής και οικονομικής παρουσίας των γυναικών στην ελληνική κοινωνία.

Επιπλέον, καλούμε τις εργαζόμενες του Νομού Καστοριάς, τις άνεργες, τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να πυκνώσουν τις γραμμές των Σωματείων και τους συλλογικούς αγώνες. Οι Ελληνίδες εργαζόμενες ήταν, είναι και θα είναι στην πρωτοπορία των αγώνων για μια κοινωνία δικαιοσύνης, ευημερίας, συνοχής, αλληλεγγύης και ανθρώπινης.

ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΛΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                         ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here