Τρίτη ημέρα καίει η φωτιά στην Εύβοια: Η «μάχη» επικεντρώνεται σε χαράδρα στην Πλατάνα

Συνεχείς ρίψεις νερού από 12 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα – Στόχος να μην περάσει η φωτιά σε προστατευόμενο δάσος – Γιατί ενισχύθηκαν τα πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής – «Η φωτιά θα μας απασχολήσει και αύριο και μεθαύριο» λέει στον ΘΕΜΑ 104,6 ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής

Στο μέτωπο που δημιουργήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης μετά από μεγάλη αναζωπύρωση έξω από το χωριό Πλατάνα και πλέον κινείται βορειανατολικά από την περιοχή Κοντοδεσπότι επικεντρώνουν από το πρωί οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής για τη φωτιά στην Εύβοια.

Στην ευρύτερη περιοχή στην οποία κινείται το μέτωπο δεν υπάρχουν χωριά, αλλά το Κέντρο Άγριας Ζωής και γίνεται υπεράνθρωπη προσπάθεια να μην απειληθεί από τις φλόγες.

«Αν μπει στο προστατευόμενο δάσος τότε τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα» δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Σύμφωνα με τον ίδιο «η μεγάλη αναζωπύρωση το απόγευμα και το βράδυ της Τετάρτης ήταν λογικό να συμβεί, όμως σε σχέση με την αρχική εξέλιξη της φωτιάς συνεχώς η κατάσταση βελτιώνεται».

Επισήμανε, ωστόσο, ότι η φωτιά στην Εύβοια «θα μας απασχολήσει και αύριο και μεθαύριο».

Με το πρώτο φως της ημέρας απογειώθηκαν για να κάνουν ρίψεις νερού 9 ελικόπτερα και 12 αεροσκάφη, τρια εκ των οποίων είναι την Ιταλία και την Ισπανία, με τις κινήσεις όλων των εναέριων μέσων να συντονίζει ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής και ένα της αστυνομίας.

Λόγω της μορφολογίας του εδάφους οι επιτελείς της πυροσβεστικής επενδύουν πολλά στα πεζοπόρα τμήματα που ενισχύθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με το γραφείο τύπου της Πυροσβεστικής στις 7 το πρωί στην περιοχή επικρατούσαν άνεμοι έντασης 5 μποφόρ που σε ορισμένα σημεία μπορεί να είναι αυξημένοι λόγω του μικροκλίματος που δημιουργεί η πυρκαγιά.

Τη νύχτα οι ενισχυμένες δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδωσαν μεγάλο αγώνα για να περιορίσουν τις εστίες και να μπορέσουν να ελέγξουν την πύρινη λαίλαπα δημιουργώντας αντιπυρικές ζώνες με μπουλντόζες αλλά και ερπυστριοφόρα ώστε να προστατέψουν τους οικισμούς, αλλά και να περιορίσουν την εξάπλωση του πύρινου μετώπου.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
Πηγή: protothema.gr

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ