Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες του prlogos μέχρι και την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 1.542 πρόσφυγες και μετανάστες φιλοξενούνται στη Δυτική Μακεδονία. Οι 746 εξ αυτών είναι φιλοξενούμενοι στον ορεινό όγκο των Γρεβενών με ειδικό πρόγραμμα που δεν προκηρύχθηκε από το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. 796 ήρθαν με τα νέα προγράμματα του Δ.Ο.Μ., τα οποία έληξαν στις 11 Νοεμβρίου μετά από παρατάσεις.

Οι 1.097 είναι στα Γρεβενά, 309 στην Καστοριά, 96 στην Φλώρινα, 40 στην Κοζάνη χωρίς σε αυτόν τον αριθμό να συμπεριλαμβάνονται τα ασυνόδευτα παιδιά. Τρεις δομές ασυνόδευτων υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: μία στην Αιανή, μία στον Πεντάλοφο και μία στην Κορησσό Καστοριάς με μέγιστο αριθμό η καθεμιά τα 40 παιδιά.

Φυσικά οι ροές συνεχίζονται μέχρι και να φτάσουμε το 1% του συνολικού πληθυσμού της περιφέρειας σύμφωνα με την απογραφή του 2011 αναμένοντας πάνω από 1.000 άτομα ακόμα. Όπως φαίνεται απομακρύνεται το ενδεχόμενο κέντρου φιλοξενίας από τη Δυτική Μακεδονία, οπότε και οι υπόλοιποι θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχειακές δομές.

Πηγή: prlogos.gr / Ιωάννα Παπαδημητρίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here