Στο μπάσκετ, όπως και σε όλα -λίγο πολύ – τα ομαδικά σπορ, για κάθε ήττα, για κάθε αποτυχία, πάντα υπάρχουν αίτια.

Αναζητώντας, λοιπόν, ο Γιώργος Σούλιος, αλλά και οι παίκτες του τις αιτίες που δεν τους επέτρεψαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής στο Αγρίνιο να «γράψουν» την πρώτη τους νίκη εκτός έδρας και τη δεύτερη κατά σειρά στη φετινή σεζόν, κατέληξαν, πρώτον :στο ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη συγκέντρωση στο παρκέ σε αυτό το παιχνίδι τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, και δεύτερον : ότι από θέμα τύχης ήρθε η ήττα με σκορ 56-55, καθότι αυτή λειτούργησε ενισχυτικά για τη γηπεδούχο ομάδα, μιας και άπαντες στο κλειστό του Αγρινίου είδαν την Καστοριά να εκδηλώνει την τελευταία επίθεση στο παιχνίδι και να τη χάνει, με αποτέλεσμα, μοιραία, να χάσει και την ευκαιρία να … αποδράσει από εκεί με το ροζ φύλλο αγώνα.
Με την ευχή, ωστόσο, αλλά και την ελπίδα ότι η τύχη δεν θα τους ξαναγυρίσει την «πλάτη» σε διάστημα μόλις λίγων εικοσιτετράωρων, αλλά και με πίστη πως δεν θα επαναλάβουν τα λάθη που έκαναν στην αναμέτρηση του Αγρινίου, οι «γουναράδες» καλούνται σήμερα (5 μ.μ. ) στο κλειστό της Λάρισας να αντιμετωπίσουν εκεί την τοπική ΑΕΛ, στ πλαίσιο του εξ’ αναβολής αγώνα της 1ης αγωνιστικής της φετινής σεζόν.

Το σημερινό, λοιπόν, παιχνίδι, για όσους γνωρίζουν τον δυναμισμό που βγάζουν στο παρκέ τα «αλογάκια» της ΑΕΛ, είναι από αυτά που λέμε ότι έχουν εξαιρετικά μεγάλο βαθμό δυσκολίας, ενώ λαμβάνοντας κανείς υπόψη ότι- πέραν του ιδιαίτερα καλού συνόλου που διαθέτουν-, έχουν και κάτι ακόμη στα υπέρ τους, και αυτό δεν είναι άλλο από την ψυχολογία τους που … πέταξε στη ύψη από την εύκολη νίκη τους με σκορ 86-66 στο ξεκίνημα των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων στο τρέχον πρωτάθλημα την περασμένη Κυριακή επί του Ιωνικού Νικαίας. Έτσι, όπως ο καθένας αντιλαμβάνεται, οι «κάστορες» για να διεκδικήσουν τη νίκη στη σημερινή αναμέτρηση, θα πρέπει να προτάξουν στο παρκέ τα … κοφτερά τους δόντια. Μακάρι…

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η προετοιμασία και της Καστοριάς, για το εξ αναβολής παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής, με την ΑΕΛ.

Η ομάδα Γιώργου Σούλιου, προσπαθεί να συνέλθει από την ήττα της περασμένης αγωνιστικής (3ης) από το Αγρίνιο και άπαντες στην ομάδα της Μακεδονίας, πιστεύουν πως μια νίκη απέναντι στη Λάρισα, θα είναι χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο.

Το καλό για τον τεχνικό της Καστοριάς, είναι πως δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού και θα αγωνιστεί πλήρης απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα του Βορείου Ομίλου της Β’ Εθνικής.

Πλήρης με Καστοριά η ΑΕ Λάρισας

Έτοιμη να διεκδικήσει με όλες της τις δυνάμεις την 2η νίκη της στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής είναι η ΑΕ Λάρισας, καθώς σήμερα υποδέχεται την ομάδα της Καστοριάς στο εξ αναβολής παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 17:00 και στο ΕΑΚ Λάρισας (κλειστό Αλκαζάρ).

Η ομάδα είναι πλήρης για το αυριανό παιχνίδι, πραγματοποιώντας σήμερα την τελευταία της προπόνηση στο κλειστό του Αλκαζάρ. Οι παίκτες ξέρουν άλλωστε ότι για μία ακόμη φορά θα πρέπει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, προκειμένου να διεκδικήσουν το ροζ φύλλο αγώνα.

Αυτό άλλωστε επισημαίνει και ο Μιχάλης Πολίτης, που στο παιχνίδι με τον Ιωνικό Ιωνίας, ήταν ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΛ με 20 πόντους. “Περιμένουμε ένα δυνατό, πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ξέρουμε ότι θα βρούμε μία έμπειρη ομάδα απέναντί μας, πολύ πιο δυνατή από πέρυσι. Και θα πρέπει να δώσουμε το 100% μέσα στο παρκέ προκειμένου να είμαστε σε θέση να πάρουμε τη νίκη”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here