Επιστροφή στα θρανία για περισσότερους από ένα εκατ. μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου από αύριο Δευτέρα. Το πρώτο κουδούνι χτυπάει στα σχολεία της χώρας με τον καθερωμένο αγιασμό από νωρίς το πρωί. Σχεδόν 150.000 δάσκαλοι και καθηγητές στις αίθουσες.

Με περισσότερα από 6.000 κενά θα χτυπήσει φέτος το σχολικό κουδούνι. Πίσω από τους πανηγυρισμούς του υπουργείου Παιδείας ότι η νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει θα είναι χωρίς προβλήματα με δηλώσεις τους στο protothema.gr οι πρόεδροι της ΟΛΜΕ Ν. Παπαχρήστος και της ΔΟΕ Θανάσης Κικινής, με δηλώσεις του στο δηλώνουν οτι τη Δευτέρα πολλά σχολεία απλώς θα υπολειτουργούν στην αρχή.

Οπως δηλώνει ο κ. Κικινής εκτός από τα χιλιάδες κενά το πρόβλημα στα δημοτικά σχολεία είναι και ποιοτικό. Και εξηγεί ότι: «Το υπουργείο Παιδείας με τους χειρισμούς του διέλυσε το ολήμερο σχολείο, περιορίζοντάς το ως προαιρετική δομή». Δεν αποκλείονται και διαγραφές μαθητών από τα ολοήμερα σχολεία προκειμένου οι καθηγητές να αξιοποιηθούν σε άλλες δομές.
Ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας υπογραμμίζει ότι: «Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προσπαθεί να παρουσιάσει μια μαγική εικόνα απόλυτης κανονικότητας εστιάζοντας στη έγκαιρη, πράγματι, πραγματοποίηση προσλήψεων 10.000 αναπληρωτών, κάτι για το οποίο είχε δεσμευτεί στη συνάντηση με τη Δ.Ο.Ε. στις 10 Αυγούστου. Τα 14.000 κενά (σύμφωνα με τα κενά που έδωσαν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης) απέχουν πολύ από το να καλυφθούν (4.000 ακόμα προσλήψεις)

Τα περισσότερα κενά αφορούν ορφανικές θέσεις, οι οποίες καλύπτονται με αναπληρωτές αντί να πραγματοποιηθούν προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών (οι διορισμοί ανύπαρκτοι και φέτος). Η επίκληση των μνημονιακών δεσμεύσεων από την κυβέρνηση που επρόκειτο να εξαφανίσει τα μνημόνια, μόνο οργή προξενεί».

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here