Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ.Σεραφείμ, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποίησε τον αγιασμό στον νεοαναγειρόμενο Ιερό Ναό της Οσίας Σοφίας. Ο Ιερός Ναός οικοδομείται δίπλα ακριβώς στην Ιερά Μονή Παναγίας Κλεισούρας, τον χώρο που φιλοξένησε τα παλαίσματα της Οσίας.

Ιερείς της Μητροπόλεώς μας, κάτοικοι της περιοχής αλλά και προσκυνητές, παραβρέθηκαν στο ιεροπρεπές και ιστορικό αυτό γεγονός, αγιάσθηκαν, προσευχήθηκαν και έλαβαν την ευλογία της ταπεινής ασκήτριας της Μακεδονίας.

Η Εκκλησία συνεχίζει το έργο της χωρίς τυμπανοκρουσίες, αθόρυβα και αποτελεσματικά μεταφέροντας με συνέπεια τον Ευαγγελικό σπόρο στις καρδιές των ανθρώπων. Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του, αφού ευχαρίστησε την γερόντισσα Εφραιμία και την αδελφότητα που την περιβάλλει και αφού ευχαρίστησε τους δωρητές, την τεχνική ομάδα και όλους τους παρευρισκομένους, περιέγραψε τον πλούτο και το μεγαλείο της Ιεράς Παραδόσεως της Εκκλησίας μας. Η Ιερά Παράδοση, είναι ο πολιτισμός της λατρείας του Θεού και ο πολιτισμός του Πνεύματος, της Αλήθειας και της Αγάπης.

Να σημειώσουμε την ειδική μνεία του Σεβασμιωτάτου στους μεγάλους δωρητές της Ιεράς Μονής, Χρήστο και Άννας Στάγκα, στην τεχνική ομάδα του κ. Σταύρου Μαμαλούκου και κ. Γεωργίου Σαπιρίδη αλλα και στον πάντα πρόθυμο ευεργέτη Βασίλειο Ρούβα.

Κλήρος και λαός αποχώρησαν στο τέλος της ακολουθίας, έχοντας εφοδιαστεί με όλα τα χαρίσματα που τόσο απλόχερα μοιράζει ο Πανάγαθος Θεός.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

imkastorias.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here