Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Καστοριάς χαιρετίζει τους δεκάδες συναδέλφους και συναδέλφισσες που έκαναν το βήμα και στήριξαν με την ψήφο τους το ψηφοδέλτιό της, στις εκλογές της ΕΛΜΕ Καστοριάς (15/2/2022) και του ΣΕΠΕ Καστοριάς (18/2/2022). Χαιρετίζουμε όλους εκείνους τους συναδέλφους, που ψήφισαν την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, αναγνωρίζοντας σε αυτήν, τη φωνή εκείνη που μπαίνει μπροστά για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.

Συγκεκριμένα στην ΕΛΜΕ Καστοριάς:

ΨηφίσαντεςΈγκυραΑγωνιστική Συσπείρωση ΕκπαιδευτικώνΑγωνιστική ΠαρέμβασηΔημοκρατική Ενότητα Καθηγητών
19719321133 (5 έδρες)39 (2 έδρες)

Στον ΣΕΠΕ Καστοριάς:

ΨηφίσαντεςΈγκυραΑγωνιστική Συσπείρωση ΕκπαιδευτικώνΕνιαίο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο ΕκπαιδευτικώνΑνεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών
28627927146 (4 έδρες)106 (3 έδρες)

Εδώ πρέπει να πούμε μία κουβέντα σχολιάζοντας τον συνδικαλιστικό νόμο 1264/1982. Αντιγράφουμε από το άρθρο 12, παράγραφο 5. «Οι έδρες που μένουν αδιάθετες και οι αριθμοί των αντιπροσώπων που δεν καλύπτεται σύμφωνα με τις διατάξεις των προηγούμενων παραγράφων κατανέμονται από μία στους συνδυασμούς εκείνους που έχουν καταλάβει τουλάχιστον μία έδρα ή έχουν εκλέξει έναν αντιπρόσωπο και οι οποίοι συγκεντρώνουν υπόλοιπο ψηφοδελτίων μεγαλύτερο από το 1/3 του εκλογικού μέτρου και που πλησιάζουν περισσότερο το εκλογικό μέτρο».

Αν λοιπόν εφαρμόζονταν η ανόθευτη απλή αναλογική, η Αγωνιστική Συσπείρωση με αυτές τις ψήφους θα μπορούσε να εκπροσωπηθεί. Ας βγάλουν λοιπόν οι συνάδελφοι τα συμπεράσματά τους. Είναι άσχημο να αλλοιώνουν οι οποιοδήποτε νόμοι τη θέληση των συναδέλφων. Κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά να υλοποιούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, αν αναλογιστούμε τι ισχύει σε βουλευτικές ή τοπικές εκλογές.

Παρά την αύξηση των δυνάμεων της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, ο συσχετισμός δυνάμεων στα όργανα διοίκησης των συλλόγων παραμένει αρνητικός.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών θα παρακολουθεί στενά τη δράση των ΔΣ των Συλλόγων. Θα παρεμβαίνει με ανακοινώσεις, προτάσεις αγωνιστικής δράσης για την οργάνωση του αγώνα των εκπαιδευτικών.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για:

  • Να μείνει στα χαρτιά η αντιεκπαιδευτική «αξιολόγηση», να μην περάσει η παραπέρα ταξική κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών.
  • Επαναπροκήρυξη άμεσα από ΔΟΕ και ΟΛΜΕ απεργίας – αποχής.
  • Να μην εφαρμοστεί, να καταργηθεί ο ν.4808/21 (Χατζηδάκη).
  • Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια στα σχολεία, για 15 μαθητές ανά τάξη, για κάλυψη όλων των μορφωτικών αναγκών.
  • Να μην προχωρήσει καμία συγχώνευση, να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία.
  • Τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία και την εξίσωση των δικαιωμάτων τους με αυτά των μόνιμων συναδέλφων.
  • Κατάλληλες υποδομές, ασφαλή σύγχρονα σχολικά κτίρια
  • Αυξήσεις στους μισθούς μας, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και του κλεμμένου κλιμακίου 2015-2017

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να παλέψουμε, στα σωματεία μας, στις Γενικές Συνελεύσεις, στα σχολεία μας, σε συμπόρευση με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα. Να στηρίξουμε τον αγώνα των γονιών των μαθητών μας, των αγροτών, των αυταπαχολούμενων, για φοροαπαλλαγές, για φθηνό ρεύμα.

Για να έχουμε όλοι μόνιμη και σταθερή δουλειά, κοινωνική ασφάλιση και υγειονομική περίθαλψη. Για να έχουν όλα τα παιδιά μόρφωση, υγεία, ζωή με δικαιώματα. Για να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν και να οργανώσουμε τη ζωή που μας αξίζει στον 21ο αιώνα!

«Μην καρτεράτε να λυγίσουμε μήτε για μια στιγμή…»

20/2/2022

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here