Εδώ και ώρα κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Καστοριάς, βρίσκεται καθ οδόν προς Αθήνα, προκειμένου να συνδράμει και να ενισχύσει το έργο κατάσβεσης των καταστροφικών πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει στην Κινέτα και στην Πεντέλη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της sentras.com.gr ένα πυροσβεστικό όχημα από την Καστοριά μεταβαίνει για το έργο της κατάσβεσης στην Κινέτα, ενώ άλλα δύο, συγκεκριμένα ένα από το Άργος Ορεστικό και ένα από το Νεστόριο μεταβαίνουν στην Πεντέλη, όπου η κατάσταση είναι χαοτική και εκτός ελέγχου.

Όπως μεταδίδει το Protothema.gr:

Σε πύρινη κόλαση με δεκάδες σπίτια και αυτοκίνητα καμμένα έχει μετατραπεί η περιοχή Μάτι, μέσα από την οποία πέρασε το μέτωπο της φωτιάς που μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδόν 100 σπίτια και δεκάδες αυτοκίνητα έχουν γίνει παρανάλωμα του πυρός, ενώ υπάρχουν αναφορές για άτομα που ήταν εγκλωβισμένα σε σπίτια και λόγω της αδυναμίας που υπάρχει στην πρόσβαση, αγνοείται η τύχη τους.

Εικόνες και βίντεο που έχουν «ανέβει» στα social media παρουσιάζουν μία ανεξέλεγκτη κατάσταση, καθώς η πύρινη λαίλαπα περνάει μέσα από τον οικισμό Μάτι, ενώ οι καπνοί έχουν καλύψει τον ουρανό.

.

fotia_spitia_boutzas1
fotia_spitia_boutzas3
mati1
mati2
mati3
mati4

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here