Άγριο περιστατικό σημειώθηκε σήμερα λίγο πριν τις 10 το πρωί μπροστά από το ΚΤΕΛ της Καστοριάς, με πρωταγωνιστές περίπου 7 αλλοδαπούς, των οποίων η ακριβής καταγωγή δεν έχει γίνει γνωστή.

Σύμφωνα με ασφαλείς και αποκλειστικές πληροφορίες της sentra.com.gr το επεισόδιο συνέβη μπροστά στο ΚΤΕΛ Καστοριάς, με τους αλλοδαπούς να επιτίθενται σε αστυνομικό, ο οποίος  ζήτησε να ελέγξει αν είναι νόμιμοι και αν διαθέτουν τα απαραίτητα δικαιλογητικά. Εκείνοι όχι μόνο δεν δέχθηκαν τον έλεγχο, αλλά προχώρησαν σε επίθεση εναντίων των αστυνομικών. Μάλιστα, όπως μας κατήγγειλαν πολίτες, οι αλλοδαποί φώναζαν συνεχώς φασίστ και ρατσίτς κατά των αστυνομικών, εκτοξεύοντας παράλληλα και απειλές σε σπαστά αγγλικά.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, τον τελευταίο καιρό, έχει παρατηρηθεί αύξηση στον αριθμό αλλοδαπών που εμφανίζονται στην Καστοριά, με κύριο σκοπό όχι την εδώ παραμονή τους, αλλά την διέλευση τους προς την Αλβανία. Χρέος της Αστυνομίας, ωστόσο είναι να ελέγχει αν οι μετακινούμενοι αλλοδαποί βρίσκονται νόμιμα στη χώρα μας, κάτι όμως που φαίνεται δύσκολο καθώς αρκετοί από αυτούς αντιδρούν και πολλές φορές με τρόπο βίαιο.

Πάντως η αστυνομία συνιστά τους πολίτες πως αν πέσει στην αντίληψη τους κάποιος αλλοδαπής καταγωγής, να ενημερώνει αμέσως την υπηρεσία προκειμένου να γίνεται έλεγχος και ταυτοποίηση των ατόμων, ώστε να υπάρχει σαφής καταγραφή και κυρίως για το αν βρίσκονται νόμιμα στη χώρα ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στο DeDIS Hotel πόσους εχει ,τι εθνικότητας είναι και πόσο καιρό βρίσκονται εκεί ;
    Επίσης πως θα ταξιδέψουν χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα είτε διαβατήριο είτε ταυτότητα .
    Οι Αλβανοί δεν ειναι χαζοί να τους επιτρεψουν την είσοδο στην χώρα τους όπως εκανε η δικιά μας και να φορτωθούν το πρόβλημα τους . Πριν λίγες μέρες απέλασαν εναν πίσω ατην Ελλάδα και αυτός αυτοκτόνησε στην Καστοριά .
    Καιρός είναι η τοπικη κοινωνία να ξυπνήσει και να δραστηριοποιηθεί ,για πόσο καιρο το πρόβλημα θα κρύβεται κάτω από το χαλάκι .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here