Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς, Ολυμπία Τελιγιορίδου, κατέθεσε αναφορά προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Οικονομικών, την επιστολή του ΔΣ των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος ΠΕ Καστοριάς σχετικά με τη δυσμενή οικονομική κατάσταση ως συνέπεια συνεχών lockdown.

Με την εν λόγω επιστολή, το ΔΣ των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος της περιοχής ζητεί τη λήψη αντιμέτρων, ώστε να καταφέρουν να επιβιώσουν και να ανταποκριθούν στις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις και προκλήσεις, που τείνουν συνεχώς αυξανόμενες με τις διαρκείς ανατιμήσεις και την αμφίβολη εξέλιξη της οικονομίας λόγω της πανδημίας Covid-19. Είναι χρέος της πολιτείας να παρέχει στήριξη σε έναν κλάδο που από την πρώτη στιγμή βάλλεται ανεπανόρθωτα.

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ.κ. Υπουργούς

Ανάπτυξης & Επενδύσεων

Οικονομικών

Θέμα: Εστίαση Καστοριάς ώρα μηδέν

H Βουλευτής Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου καταθέτει προς τους κ.κ. Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Οικονομικών αναφορά την επιστολή του ΔΣ των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καστοριάς, στην οποία εκφράζονται έντονες αντιρρήσεις σχετικά με τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του Covid – 19 στην ΠΕ Καστοριάς και προτείνεται η εφαρμογή αντιμέτρων, ώστε οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος της ΠΕ Καστοριάς να καταφέρουν να επιβιώσουν.

Επισυνάπτεται έγγραφο με τα αναφερόμενα σχετικά.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Καστοριά, 8 Οκτωβρίου 2021

H καταθέτουσα Βουλευτής
Τελιγιορίδου Ολυμπία

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Θέμα:  Εστίαση Καστοριάς ώρα μηδέν.

Τις τελευταίες εβδομάδες διανύουμε την πιο έντονη στοχοποίηση του  κλάδου μας. Είμαστε θεατές σε ένα θέατρο του παραλόγου με τα μέτρα της κυβέρνησης απέναντι στον κλάδο, την ίδια ώρα που δεν υπάρχουν αντίμετρα και κατάλληλες συνθήκες βιωσιμότητας. 

Σε κάθε περιοχή πλέον που αυξάνονται τα κρούσματα τα  μέτρα αντιμετώπισης του ιού είναι 

1) η παύση της μουσικής στην εστίαση και 

2) το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης στις 00:30 

Με αυτά τα 2 μέτρα λοιπόν ο ιός δεν εξαπλώνεται…

Με όσα ζούμε τον τελευταίο καιρό στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην περιοχή μας έχουμε κάποια αναπάντητα ερωτήματα και κάποια αντίμετρα να προτείνουμε. 

Αρχικά , από τη στιγμή που στις επιχειρήσεις μας εισέρχονται αποκλειστικά και μόνο εμβολιασμένοι πελάτες, για ποιο λόγο σε συνθήκες mini lockdown υπάρχει απαγόρευση μουσικής; Είχαμε ακούσει για τα περίφημα «δικαιώματα των εμβολιασμένων» , όπως και ότι «με το εμβόλιο παίρνουμε την ελευθερία μας πίσω». Για ποια δικαιώματα λοιπόν μιλάμε αυτήν την στιγμή και για ποια ακριβώς ελευθερία; 

Δεύτερον, την ανικανότητα πειθούς για τον εμβολιασμό καθώς και τη χαλάρωση όλων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες την «πληρώνει» ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ο κλάδος της εστίασης και κανένας άλλος σε αυτήν την χώρα.

Τρίτον , σε περιοχές που οι καιρικές συνθήκες έχουν ήδη αλλάξει και η θερμοκρασία πλέον είναι χαμηλή ζητούμε να μας ανακοινωθεί ποια είναι η μέριμνα της κυβέρνησης στις επιχειρήσεις που εδρεύουν στους συγκεκριμένους νομούς. 

Απαιτούμε  αντίμετρα ΑΜΕΣΑ στα μέτρα που έχουν παρθεί για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. 

1. Μείωση ενοικίου στο 60% 

2. Ενεργοποίηση αναστολών του προσωπικού , ώστε να μην χαθεί καμία θέση εργασίας. 

3. Επιδότηση θέρμανσης στη περιοχή μας. 

Προσπαθούμε να επιβιώσουμε με το 50% πλέον των πελατών μας , κλείνουμε πριν καλά καλά ανοίξουν κάποια μαγαζιά και παρ’ όλα αυτά τα έξοδα παραμένουν στο 100%…. 

Κάνουμε ανοιχτό κάλεσμα στους βουλευτές του νομού , στη δημοτική αρχή και στον αντιπεριφερειάρχη για ουσιαστική συζήτηση  προς το γενικό καλό του τόπου και τον κλάδο. 

Τέλος , περιμένουμε και από το βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, που αντιπροσωπεύει το νομό μας, να πάρει επιτέλους δημόσια θέση στα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο της εστίασης στην Καστοριά και να ασκήσει όποια πίεση μπορεί προς την πολιτική του κόμματος του. 

ΥΓ. Δεν θα κάνουμε αναφορά στους ελέγχους στα καταστήματα μας γιατί πιστεύουμε πως και τα ίδια ελεγκτικά  όργανα έχουν κουραστεί να μας κάνουν ελέγχους.

…Η εστίαση στην πόλη μας πλέον υποφέρει…. 

ΔΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here