Μετά από το συλλαλητήριο της 5ης Οκτώβρη και τις συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη, αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι ο Νομός Καστοριάς και οι πολίτες του δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες των πολιτικών της κυβέρνησης.
Ειδικότερα, με τη διεκδίκηση εξειδικευμένων και στοχευμένων μέτρων για την περιοχή μας (θυμίζουμε) :
1. Αυξημένη Επιδότηση όλων των μορφών Θέρμανσης
2. Διπλασιασμό Εισοδηματικών κριτηρίων (Ζευγάρι εργαζομένων είτε στον Ιδιωτικό Τομέα είτε στο Δημόσιο υπερκαλύπτουν τα τωρινά)
3. Άμεση ενίσχυση των επιχειρήσεων για την κάλυψη του κόστους ενέργειας και θέρμανσης
4. Διπλάσια επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος
 η κατάληξη ήταν, με την οριστικοποίηση του επιδόματος θέρμανσης, να ικανοποιηθεί μερικώς μόνο το 1ο αίτημα (25% πρόσθετο ποσό στο επίδομα), παροχή όμως οριζόντια και εξίσωσή μας με περιοχές υψηλού τοπικού ΑΕΠ και μηδενικής ανεργίας.
Δεν το ακυρώνουμε ούτε το ισοπεδώνουμε αλλά πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση ότι κάποια στιγμή ο τόπος αυτός πρέπει να βοηθηθεί έμπρακτα και γενναία από την κεντρική εξουσία σε σχέση με την ανάγκη θέρμανσης των πολιτών της σε ένα μακρύ-βαρύ χειμώνα, η οποία αύξηση φτάνει μόνο για 20 ημέρες.
Επίσης είμαστε σε αναμονή, μετά από αναβολή αρχικής, ανακοίνωσης ημερομηνίας συνάντησης για το 3ο αίτημα.
Το κόστος της ενέργειας πνίγει και πλήττει το Νομό όσο ποτέ άλλοτε. Η ελλιπής πολιτική με οριζόντια μέτρα δεν αρκεί. Οι κάτοικοι πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν στον τόπο τους και οι επιχειρήσεις να λειτουργούν.
Tο θέμα της θέρμανσης αφορά και την υγεία των κατοίκων της περιοχής μας. Δεν ξέρουμε τι αναπνέουμε πλέον στις πόλεις μας, με την αλόγιστη καύση όχι μόνο καυσοξύλων αλλά και αμφιβόλου ποιότητας καύσιμης ύλης.
Ζητούμε, άμεσα να μετρηθεί από έγκυρο επιστημονικό φορέα, η ποιότητα του αέρα στην Καστοριά, στο Μανιάκοι, στο Άργος Ορεστικό και στα μεγάλα χωριά.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ.
Καλούμε όλους τους συμπολίτες, όσους αισθάνονται το αίσθημα της αδικίας, να συστρατευθούν για την αλλαγή αυτής της πολιτικής.
Καλούμε την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις οριζόντιες πολιτικές, να διασφαλίσει την αξιοπρέπειά μας και ευχόμαστε να μη θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές με την έλλειψη θέρμανσης.
Οι  37 Φορείς του Ν. Καστοριάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here