Πρόταση για τη χρηματοδότηση εκπόνησης Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) υπέβαλε στο Πράσινο Ταμείο ο Δήμος Άργους Ορεστικού, προϋπολογισμού 40.000 € περίπου.

Το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων αφορά στη χωροθέτηση δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων κανονικής ή υψηλής ισχύος και αντίστοιχα θέσεων στάθμευσης ηλεκτρικών οχημάτων, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου. Τα Σχέδια αυτά θα αποτελούν ουσιαστικά τον Οδικό Χάρτη χωροθέτησης των δημοσίως προσβάσιμων θέσεων στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που αποτελεί και το προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη των σχετικών υποδομών στην Ελλάδα.

Η πρόταση αυτή δε συνιστά για τον Δήμο Άργους Ορεστικού μια μεμονωμένη προσπάθεια ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης στα όριά του, αλλά ένα σημαντικό βήμα μιας ευρύτερης και ολοκληρωμένης προσέγγισης της βιώσιμης κινητικότητας με ιδιαίτερη έμφαση στην ηλεκτροκίνηση.

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη υποβάλλει πρόταση στο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ για δράσεις ηλεκτροκίνησης προϋπολογισμού 1.566.000 € περίπου, οι οποίες περιλαμβάνουν την προμήθεια οχημάτων και φορτιστών, καθώς και την εκτέλεση έργων σύνδεσης, μεταφοράς και αποκατάστασης δικτύων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here