Ποδαρικό με το δεξί κάνει ο Δήμος Καστοριάς στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», καθώς λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση του Δημάρχου, Γιάννη Κορεντσίδη, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, δύο σημαντικότατα έργα για την Καστοριά παίρνουν τον δρόμο της υλοποίησης.

Πιο συγκεκριμένα, στο εν λόγω πρόγραμμα εντάχθηκε η μελέτη και η κατασκευή νέου Πνευματικού Κέντρου στην πόλη της Καστοριάς, στη θέση του υφιστάμενου (παλιά Έλλη), συνολικού προϋπολογισμού 4.427.088 ευρώ.

Σε πρώτη φάση χρηματοδοτείται η μελέτη του έργου, με προϋπολογισμό 677.038,88 ευρώ, η οποία θα ολοκληρωθεί εντός 18 μηνών, για να προχωρήσει αμέσως μετά η δημοπράτηση της κατασκευής του κτιρίου, με το ποσό των 3.750.000 ευρώ που έχει δεσμευθεί στο ίδιο πρόγραμμα.

Το δεύτερο έργο που εντάχθηκε είναι οι αναπλάσεις των πλατειών Μακεδονομάχων και Ειρήνης (πρώην Βαν Φλητ), το οποίο θα δημοπρατηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα και προβλέπει την πλήρη ανακατασκευή των δύο πλατειών, προκειμένου ο χώρος αυτός να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς για την πόλη μας. Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου ανέρχεται σε 1.711.000 ευρώ.

«Όπως είχαμε δεσμευθεί οι τελευταίοι μήνες του 2021 είναι περίοδος που εντάσσονται, δημοπρατούνται και ξεκινούν βασικά έργα για τον Δήμο Καστοριάς. Πρόκειται για παρεμβάσεις που ικανοποιούν χρόνια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για τη γρήγορη αποπεράτωσή τους», σημείωσε, σχολιάζοντας τις θετικές αυτές εξελίξεις, ο κ. Κορεντσίδης, ευχαριστώντας τον κ. Πέτσα για τις άμεσες ενέργειες και την ανταπόκρισή του, αλλά και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου που εργάστηκαν για την υποβολή των προτάσεων στα διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Το επόμενο διάστημα αναμένονται εντάξεις και για τα υπόλοιπα προτεινόμενα έργα στο «Αντώνης Τρίτσης», που είναι:
• Αγροτική Οδοποιία Δ.Ε. Μακεδνών – Βιτσίου, με προϋπολογισμό 2.550.000 ευρώ
• Αγροτική Οδοποιία Δ.Ε. Μεσοποταμίας, με προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ
• Αναβάθμιση Πλατείας Ντολτσό, με προϋπολογισμό 650.000 ευρώ
• Στατική Αποκατάσταση δημοτικού γηπέδου Ο.Α.Κ.Α. Καστοριάς, με προϋπολογισμό 770.000 ευρώ
• Μελέτη ΔΗΝΑΚ, με προϋπολογισμό 1.070.000 ευρώ
• Βελτίωση ενεργειακής απόδοσης στα αντλιοστάσια και στις υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης της ΔΕΥΑ Καστοριάς, με προϋπολογισμό 2.860.000 ευρώ
• Αναβάθμιση – Αντικατάσταση Η/Μ εξοπλισμού ΕΕΛ Καστοριάς (Βιολογικός Καθαρισμός Λυμάτων), με προϋπολογισμό 1.424.781 ευρώ.
• Δράσεις Ηλεκτροκίνησης, προϋπολογισμού 1.422.900 ευρώ
• Γωνίες Ανακύκλωσης, πράσινα βιοαπόβλητα, με προϋπολογισμό 1.540.000
• Smart Cities, με προϋπολογισμό 1.525.000 ευρώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here