Τέσσερις μέρες γεμάτες δράση, σκόνη και αδρεναλίνη στα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας

Με τη συμμετοχή 20 κορυφαίων αθλητών και ομάδων του μηχανοκίνητου αθλητισμού Offroad από ολόκληρο τον κόσμο, ξεκινά αύριο Τετάρτη 22 Μαΐου στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς ο δεύτερος αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου BAJA, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Δυτικής Μακεδονίας και η δεύτερη μεγαλύτερη εκδήλωση μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα μετά το Ράλλυ Ακρόπολις.

Το πρόγραμμα του BAJA GREECE 2024 – 11ο Rally Greece Offroad φέτος περιλαμβάνει τέσσερις μέρες γεμάτες δράση, με τους αγωνιζόμενους να καλούνται να καλύψουν 820+ χιλιόμετρα εκ των οποίων τα 560 είναι ειδικές διαδρομές σε υψόμετρο έως και 1.950 μέτρα, διασχίζοντας ιδιαίτερα απαιτητικές διαδρομές με σημεία που θυμίζουν WRC. Μάλιστα, ο αγώνας περιλαμβάνει και μια ειδική διαδρομή 165 χλμ., η όποια θα είναι και η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα διεξαχθεί και ο Εθνικός Αγώνας με  διεθνείς συμμετοχές.

Συνολικά, στους δύο αγώνες συμμετέχουν ομάδες από Σαουδική Αραβία, Ιαπωνία, Αργεντινή, Ουρουγουάη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιράν, Σλοβακία, Τσεχία, Πολωνία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Λιθουανία, Γαλλία, Ισπανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Βουλγαρία και Τουρκία, ενώ δυναμική είναι και η παρουσία των ελληνικών και κυπριακών ομάδων.

Η πρώτη μέρα περιλαμβάνει τον διοικητικό και τεχνικό έλεγχο των οχημάτων, ενώ μια μικρή γεύση από το τι θα επακολουθήσει θα προσφέρουν οι αγωνιζόμενοι στα δοκιμαστικά που θα πραγματοποιηθούν στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο χωριό Βοτάνι του Δήμου Άργους Ορεστικού.

Η μέρα θα ολοκληρωθεί με το σεμινάριο λειτουργίας του ηλεκτρονικού Roadbook στο Service Park, μια νέα τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά με στόχο, την ακόμη ασφαλέστερη διεξαγωγή των αγώνων.

Την Πέμπτη οι συμμετέχοντες θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους στην κατακτήρια ειδική διαδρομή κοντά στο Αεροδρόμιο Καστοριάς, ενώ η μέρα θα κλείσει με την επιλογή θέσης εκκίνησης και την πανηγυρική έναρξη του αγώνα στο Πάρκο Εθνικής Αντίστασης, στην πόλη του Άργους Ορεστικού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Τετάρτη 22 Μαΐου: Τεχνικός και Διοικητικός έλεγχος οχημάτων και διαγωνιζόμενων και ελεύθερα δοκιμαστικά (11:00-17:00) σε διαδρομή στο χωριό Βοτάνι του Άργους Ορεστικού.

Πέμπτη 23 Μαΐου: Διοικητικός έλεγχος οχημάτων και διαγωνιζόμενων και επίσημα δοκιμαστικά (9:30-12:30) σε διαδρομή πλησίον του χωριού Βοτάνι.

Στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί η Κατατακτήρια Ειδική Διαδρομή πλησίον του Αεροδρομίου «Αριστοτέλης» και στις 20:00 θα λάβει χώρα η τελετή Πανηγυρικής Έναρξης του αγώνα στο πάρκο Εθνικής Αντίστασης στο κέντρο του Άργους Ορεστικού.

Παρασκευή 24 Μαΐου: Ειδικές Διαδρομές συνολικού μήκους 330 χλμ.

Σάββατο 25 Μαΐου: Ειδικές Διαδρομές συνολικού μήκους 230 χλμ. και τερματισμός του αγώνα στο πάρκο Εθνικής Αντίστασης.

Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθούν οι απονομές επάθλων στους νικητές στις 20:30.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here