Αποκλειστικό: Απατεώνες προσπαθούν μέσω τηλεφώνου να αποσπάσουν χρήματα Καστοριανών

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της sentras.com.gr περίεργο περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί, με άτομο που μέσω τηλεφωνικής κλήσης σε συγκεκριμένο πρόσωπο προσπάθησε να του αποσπάσει χρήματα!

Σύμφωνα με την καταγγελία, σήμερα το πρωί, επιχειρηματίας της περιοχής μας, δέχθηκε τηλεφωνική κλήση με απόκρυψη αριθμού, στο κινητό του τηλέφωνο. Ο επιχειρηματίας απάντησε και άκουσε μια γυναίκα να ισχυρίζεται πως είναι σύζυγος φίλου του, του οποίου η μητέρα πέθανε και χρειάζεται βοήθεια. Να σημειώσουμε εδώ, πως ο εν λόγο φίλος του επιχειρηματία δεν ζει στην Καστοριά αλλά αρκετά μακρυά από εδώ! Η άγνωστή γυναίκα, μεταξύ άλλων, είπε στον επιχειρηματία να παραδώσει κάποια χρήματα και θα επέστρεφαν μέσω τραπεζικής κατάθεσης.

Ο επιχειρηματίας μπήκε σε υποψία, καθώς κάποιες λεπτομέρειες στα λεγόμενα της άγνωστες γυναίκες διαπίστωσε κενά, παρότι έδειχνε να γνωρίζει αρκετά. Το αποτέλεσμα ήταν να κλείσει το τηλέφωνο και να καλέσει τον φίλο του, ο οποίος τον διαβεβαίωσε οτι δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και οτι προφανώς κινδύνεψε να πέσει θύμα απάτης!

Μετά από όλα αυτά συνάγεται το συμπέρασμα, πως αν και σαν περιστατικό δεν είναι καινούργιο, αλλά οτι υπάρχουν άτομα που έχουν ερευνήσει διάφορα πρόσωπα προκειμένου να πληροφορηθούν στοιχεία τους και να τους εκμεταλλεφθούν οικονομικά .

Για το λόγο αυτό συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή, όχι μόνο για την περίπτωση που κάποιος άγνωστος σας τηλεφωνήσει ζητώντας με διάφορες δικαιολογίες χρηματικά ποσά, αλλά και στην περίπτωση που ζητηθούν πληροφορίες για γνωστά σας άτομα. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να επικοινωνήσετε αμέσως με την αστυνομία και να αναφέρεται το περιστατικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here