Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των εμπόρων σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη από μια κυβέρνηση η οποία δείχνει να έχει χάσει κάθε έλεγχο τόσο στη διαχείριση της πανδημίας όσο και στην κατάρτιση και εφαρμογή προτάσεων και μέτρων.

Αποκορύφωμα αυτής της κατάστασης η επεισοδιακή επίσκεψη του Στέλιου Πέτσα στην Πάτρα, ο οποίος πήγε ως πυροσβέστης και, τελικά, κατάφερε να ανάψει νέες φωτιές, προτού προαναγγείλει ενδεχόμενη κυβερνητική κυβίστηση.

Υπό το βάρος των σοβαρών αντιδράσεων στις τρεις αυτές περιοχές, ο Στ. Πέτσας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να κάνει ένα βήμα πίσω, επισημαίνοντας ότι η τελική απόφαση θα είναι του πρωθυπουργού και παραπέμποντας σε ανακοινώσεις αργότερα σήμερα.

Μετά το πέρας της σύσκεψης στο Επιμελητήριο στην Πάτρα, έκανε λόγο για δύο επιλογές για τη στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου. 

«Η πρώτη επιλογή είναι η στήριξη στο πλαίσιο το οποίο υπάρχει ήδη καταγεγραμμένο από την επιστολή των τριών περιφερειαρχών, για μία έκτακτη ενίσχυση των επιχειρήσεων που θα παραμείνουν κλειστές, κατά το πρότυπο που υπήρξε στο παρελθόν, για παράδειγμα στην δυτική Αττική, όταν είχαμε φαινόμενα αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου και κλεισίματος των καταστημάτων. Η δεύτερη επιλογή είναι αν προχωρήσουμε σε κάποιο άνοιγμα, με ποιους όρους μπορεί να γίνει με ασφάλεια αυτό το άνοιγμα. Ένας τρόπος να αφήσουμε τον ιό έξω από την πόρτα των καταστημάτων του λιανεμπορίου, είναι το click away».

Όπως είπε στην συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, «αυτές οι δύο ξεκάθαρες επιλογές θα τεθούν από εμένα σήμερα στον πρωθυπουργό, θα συζητηθούν και ελπίζω να έχουμε κάποιες αποφάσεις σε μία θετική κατεύθυνση εντός της ημέρας».

«Φεύγω», πρόσθεσε «από την Πάτρα, πιστεύοντας αυτό που πίστευα πάντα και που πιστεύει η κυβέρνηση, ότι δηλαδή είναι καλύτερο πάντα να συζητάμε τα θέματα, παρά να καθόμαστε από μακριά, διότι η πρόθεσή μας είναι να βρίσκουμε λύσεις από κοινού, αφού είμαστε σύμμαχοι και θα αντιμετωπίσουμε ψύχραιμα οποιαδήποτε δυσκολία έχουμε, έστω και αυτές τις τελευταίες δύσκολες εβδομάδες, μέχρι να ξεπεράσουμε οριστικά αυτή την κρίση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here