Αποδέκτης απειλών, αλλά και καταστροφικών πράξεων εις βάρος του, έγινε ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, όταν τα ίχνη παλαιάς έρευνάς του, τον οδήγησαν στην αποκάλυψη πως άνθρωπος των Σκοπίων επιχείρησε να εισέλθει στην Ιεραρχία της Εκκλησίας. Λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο συμβάν αποκάλυψε ο ίδιος με σημερινές του δηλώσεις στο kozan.gr με αφορμή την πρόσφατη τηλεοπτική του εμφάνιση σε εκπομπή της Κεντρικής Μακεδονίας και τα όσα εκεί δήλωσε (δείτε σχετικά εδώ).
«Δεν απευθύνθηκα στις αρμόδιες αρχές, ούτε όμως έκανα και πίσω. Ούτε τότε ταράχθηκα, ούτε και τώρα. Είμαι και παραμένω ψύχραιμος…», δήλωσε ο Μητροπολίτης περιγράφοντας για πρώτη φορά το γεγονός πως βρέθηκε «στο μάτι του κυκλώνα» και δέχθηκε επιθέσεις με καταστροφικές πράξεις προς το πρόσωπό του: «Δεχόμασταν απειλές μόλις αποκαλύψαμε τη δράση του εν λόγω ανθρώπου…. Υπήρξαν όμως και καταστροφικές πράξεις εναντίον μου. Προκάλεσαν φθορές στα Ι.Χ. της Μητρόπολής μας… Ειδικά, το ένα μέρα μεσημέρι… Προκάλεσαν φθορές με απώτερο σκοπό…. Οι τεχνικοί στα συνεργεία μας είπαν ότι μπήκε ανθρώπινο χέρι….». Αυτό το περιστατικό, όπως μας ανέφερε ο Σεβασμιότατος, «βλέπει» για πρώτη φορά το «φως» της δημοσιότητας και ο ίδιος μάλιστα δεν απευθύνθηκε ούτε στην ΕΛ.ΑΣ, ούτε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, καθώς δεν θέλησε να ανησυχήσουν οι συγγενείς και το ποίμνιό του. «Ούτε και τότε ταράχτηκα ούτε και τώρα θα ταραχτώ. Είμαι και παραμένω ήρεμος, δυνατός και ψύχραιμος», σχολίασε.
Ως προς τα της ιστορίας της υπόθεσης-αποκάλυψης ο Μητροπολίτης παρουσίασε στο kozan.gr πως προχώρησε στην έρευνα κατ’ εντολή της Ιεράς Συνόδου όταν ενημερώθηκε πως ο εν λόγω ιερέας, ο οποίος σημειωτέον χειροτονήθηκε και λειτουργούσε σε Ενορία της Δυτικής Μακεδονίας, δημιουργούσε προβλήματα με τη συμπεριφορά του. «Έψαξα κατ’ εντολή της Ιεράς Συνόδου το θέμα πιο βαθιά…. Πρόκειται για ένα θέμα που έχει περιορισμό στην ανάλυσή του, όμως μπορώ να σας πω ότι «τελικά απεδείχθη ότι πρόκειται για μία «μακεδονική» ιστορία… Υπήρξε απόπειρα ήταν να μπει στην Ιεραρχία της Εκκλησίας, άνθρωπος των Σκοπίων… Οι αρμόδιοι μας είπαν ότι πρέπει να προσέχουμε. Η Ιερά Σύνοδος μετά και τις πληροφορίες από την έρευνά μου πήρε όλα τα απαραίτητα μέτρα που έφεραν την έκρηξη του ίδιου του ιερέα και πολλών άλλων ανθρώπων που είχαν αρχή και εξουσία…», είπε, μη θέλοντας να κατονομάσει πρόσωπα και καταστάσεις. Αφού περιέγραψε τις επαφές που ακολούθησαν και τον χειρισμό του θέματος από την Ιερά Σύνοδο και τον ίδιο, ο Σεβασμιότατος μας ενημέρωσε ότι ο ιερέας αυτός έχει φύγει από την περιοχή και πως όλοι οι Ιεράρχες της χώρας είναι ενημερωμένοι για το πρόσωπό του και γνωρίζουν τη δράση του. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here