Λίγες μέρες πέρασαν από την λαμπρή ημέρα κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν τα Ιερά εγκαίνια του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ηρωική Γράμμουστα, γεγονός που προκάλεσε ρίγη συγκινήσεως σε χιλιάδες κόσμου και μάλιστα σε όλη την Ελλάδα. Γεγονός που η sentra.com.gr κάλυψε με εκτενές αφιέρωμα.

Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Σήμερα, ανήμερα της μεγάλης Θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, πραγματοποιήθηκε ο πρώτος εορτασμός στο νέο πλέον Ιερό Ναό, που αποτελεί και το πρωταρχικό σπίτι της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Οδηγήτριας του Γράμμου, εικόνα που μετά την καταστροφή που επήλθε στο χωριό, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε αναφέρει, φυλάσσεται στο Άργος Ορεστικό.

Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Θεομήτορος η οποία, όπως κάθε χρόνο, τοποθετήθηκε στη σκιά δέντρου όπου και τελέσθηκε Αγιασμός τόσο για τους κτηνοτρόφους της περιοχής όσο και για όλους τους παρευρισκόμενους. Παρούσα σε όλες τις εκδηλώσεις ήταν και η πρόεδρος της κοινότητας, Αλέκα Μάτσια, η οποία εκπροσωπούσε και το Δήμο Νεστορίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here