Ήταν το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 όταν πραγματοποιήθηκε στο νομό Καστοριάς ο διαγωνισμός για την Ολυμπιάδα Φ??σικών Επιστημών EUSO 2017.

Ο τοπικός διαγωνισμός ήταν η πρώτη φάση του Πανελλήνιου διαγωνισμού που προκήρυξε η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων (ΠΑΝΕΚΦΕ).

Η δεύτερη φάση πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 στο Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου Θεσσαλονίκης και συμμετήχαν οι νικήτριες ομάδες των τοπικών διαγωνισμών από τα λύκεια όλης της Βόρειας Ελλάδας. Παράλληλα ο ίδιος διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε και στην Αθήνα με τους μαθητές που νίκησαν από τα λύκεια της νότιας Ελλάδας.

Στον τοπικό διαγωνισμό, που διοργάνωσε το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Καστοριάς, και είχε διεξαχθεί  στο ΓΕ.Λ. Άργους Ορεστικού, συμμετείχαν οκτώ τριμελείς ομάδες μαθητών της Β’ Λυκείου από το 1ο ΓΕ.Λ Καστοριάς, το 3ο ΓΕ.Λ. Καστοριάς και το ΓΕ.Λ. Άργους Ορεστικού.
  

Οι ομάδες διαγωνίσθηκαν σε θέματα πειραματικής Φυσικής, πειραματικής Χημείας και πειραματικής Βιολογίας.

   Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η ομάδα του ΓΕ.Λ. Άργους Ορεστικού αποτελούμενη από τους μαθητές:

          1] Κασκίτση Θεοδώρα  

          2] Μπάρδο Θωμά  

          3] Μπουτσιάδου Κατερίνα  

Οι μαθητές από το Άργος Ορεστικό, βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη, όπου διαγωνίσθηκαν μαζί με τους υπόλοιπους νικητές από τα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας. Ο διαγωνισμός αφορούσε σε ασκήσεις και πειράματα πάνω στη φυσική, τη χημεία και την βιολογία. Παρότι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και με ελλειπή μέσα, δεν κατάφεραν να πάρουν τον δρόμο για την Κοπεγχάγη, όπου και το Μάιο θα διεξαχθεί η τρίτη φάση του διαγωνισμού σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο. Την πρώτη θέση κατάφερε να αποσπάσει λύκειο από την Κομοτηνή. 

euso 2017 lukeio argos1

euso 2017 lukeio argos2

euso 2017 lukeio argos3

euso 2017 lukeio argos4

euso 2017 lukeio argos5

euso 2017 lukeio argos6

euso 2017 lukeio argos7

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here