Η σορός του Ντιέγκο Μαραντόνα θα μεταφερθεί το πρωί στην Κάσα Ροσάδα, έδρα της κυβέρνησης της Αργεντινής, όπως αναφέρει η εφημερίδα της Αργεντινής “Clarín”, σύμφωνα με πληροφορίες από την κυβέρνηση.

Η κηδεία του θα γίνει στο ίδιο παρεκκλήσι, όπου είχε γίνει και πριν από δέκα χρόνια η κηδεία του πρώην προέδρου της χώρας, Νέστορ Κίρχνερ.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντες είπε ότι αισθάνεται «μεγάλη θλίψη» για τον θάνατο του Μαραντόνα.

«Δούλευα με τον (Σαντιάγκο) Καφιέρο (προϊστάμενο του προσωπικού του) όταν μου το είπαν. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Είμαι συντετριμμένος. Είναι τα χειρότερα νέα που μπορεί να ακούσει ένας θαυμαστής της Αργεντίνος Τζούνιορς. Το αγαπάμε. Προσπαθούμε να μιλήσουμε με την οικογένεια. Θα δούμε. Μεγάλη η θλίψη», είπε.

Ο πρόεδρος θα διατάξει τρεις ημέρες εθνικού πένθους και ανακοινώθηκε ότι ανέστειλε τις δραστηριότητές του που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη, στη Σάντα Φε και για την Παρασκευή, στο Τσάκο, ενώ δεν αποκλείεται να παραστεί στην κηδεία του κορυφαίου ποδοσφαιριστή.

Το σώμα του Μαραντόνα θα υποβληθεί απόψε σε αυτοψία στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου του Σαν Φερνάντο, για να επιβεβαιωθούν τα αίτια του θανάτου του.

ensh-gzweaicljg.jpg
ensh-kixeauklp6.jpg
ensh-ahxcaadqq.jpg
ensucn0xcaadmbv.jpg
ensucntw8aeslyq.jpg
ensucnvw4aigtu.jpg

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here