Όπως είναι γνωστό, το Άργος Ορεστικό, έχει προστάτη και πολιούχο την Αγία Παρασκευή, η γιορτή της οποίας είναι την ερχόμενη Παρασκευή 26 Ιουλίου, οπότε γιορτάζει η πόλη και είναι τοπική αργία!

Ο Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής, κουβαλά μεγάλη ιστορία, ενώ πλησιάζουν και τα 100 χρόνια από την ανέγερση και τα εγκαίνια της. Θυμίζουμε πως σύμφωνα με όσα είναι γνωστά, πως έχει ανεγερθεί σε ερείπια παλιότερου Ναού, στο ίδιο μέρος, που επίσης τιμόταν στο όνομα της Αγίας. Αν και τα τελευταία χρόνια έχει ανακαινισθεί εκ βάθρων, πάντα αποτελούσε κόσμημα για το Άργος Ορεστικό.

Τα παλιότερα χρόνια, που υπήρχε η συνήθεια είτε οι κάτοικοι να στέλνουν ευχές με μια Καρτ Ποστάλ, είτε οι επισκέπτες να αγοράζουν ως ενθύμιο μια Καρτ Ποστάλ από τον τόπο που επισκέφθηκαν, στο Άργος Ορεστικό υπήρχε μια από το εσωτερικό της Αγίας Παρασκευής.

Δεν γνωρίζουμε την χρονολογία λήψης της φωτογραφίας, αλλά πιθανότατα να πρόκειται για την δεκαετία του 1970. Αυτό συμπεραίνεται από τα καθίσματα, τον Δεσποτικό Θρόνο που βλέπουμε, αλλά και από το ότι ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί τα στασίδια που υπάρχουν και σήμερα. Όπως και να έχει, είναι μια φωτογραφία ντοκουμέντο, από την ιστορία του Ιερού Ναού. Άλλωστε το Άργος Ορεστικό, πλέον εδώ και αρκετά χρόνια διαθέτει και δεύτερη ενορία, αυτήν του Αγίου Νεκταρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here