Σε κινητοποιήσεις, όπως είχε μεταδώσει ο ditikostipos.gr, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων στην καφεστίαση μετά από συλλογική απόφαση τους. Μάλιστα οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων αποφάσισαν να κλείσουν τα καταστήματα του για μια ημέρα, παραθέτοντας μια σειρά από αιτήματα και μια ανακοίνωση με πολλές σκέψεις και προβληματισμούς.

Δείτε την ανακοίνωση τους και τα αιτήματα τους

Εκ μέρους των Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής του Δήμου Άργους Ορεστικού μετά από συνεδρίαση των μελών του, λόγω των μετέωρωνς εξελίξεωνς στον κλάδο της Εστίασης συντάσσουμε την ακόλουθη επιστολή διαμαρτυρίας.

Διανύουμε μια από τις πιο δύσκολες εποχές και καλούμαστε να ανταποκριθούμε παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του πρώτου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης, χωρίς την παραμικρή στήριξη τον τελευταίο χρόνο από το κράτος και τους εκπροσώπους του. Όσο πρωτόγνωρες κι αν είναι οι συνθήκες, δεν δικαιολογούν επιζήμιες και καταστροφικές επιλογές που θα πλήξουν ανεπανόρθωτα τις επιχειρήσεις, τους εργαζομένους και τις οικογένειες μας Από την αρχή της πανδημίας τηρούσαμε και τηρούμε με ευλάβεια όλα τα μέτρα αντιλαμβανόμενοι τον κίνδυνο και προασπιζόμενοι την δημόσια υγεία.

Δυστυχώς μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις της κυβέρνησης διαπιστώνουμε ότι ο κλάδος μας και γενικότερα το μικρομεσαίο επιχειρείν αποτελεί εξιλαστήριο θύμα σε μία λανθασμένη και καθόλα επικίνδυνη απόφαση να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης στους ανεμβολίαστους. Όλοι οι υπεύθυνοι που υπηρετούν αυτό το τόπο είχαν καθήκον να πάρουν πρωτοβουλίες και να απαιτήσουν για αυτόν το ρημαγμένο τόπο το καλύτερο δυνατό, διότι όλες οι περιοχές δεν έχουν ούτε τις ίδιες κλιματολογικές ούτε πληθυσμιακές ούτε οικονομικές συνθήκες.

Βρισκόμαστε σε ένα ακριτικό νομό με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας πανελλαδικά και χειμώνα που ξεπερνά τους εφτά μήνες. Ο διπλασιασμός στο κόστος θέρμανσης, το ηλεκτρικό ρεύμα και τις πρώτες ύλες βάζουν θηλιά γύρω από τις επιχειρήσεις μας, την οποία τα άδικα μέτρα κατά του κορονοιού, κάνουν ακόμα πιο ασφυκτική.

Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, ο τζίρος των καταστημάτων μας παρουσιάζει πτώση άνω του 80% και εμείς για ακόμη μία φορά καλούμαστε μόνοι μας να αντεπεξέλθουμε απέναντι σε άδικα και τιμωρητικά μέτρα Ζητούμε άμεσα την ένταξη του νομού μας σε ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ με γνώμονα φυσικά τη Δημόσια Υγεία προτού να είναι αργά. Διαφορετικά ο φετινός χειμώνας θα βρει τις επιχειρήσεις μας κατεστραμμένες και πνιγμένες στα χρέη.

Συντασσόμαστε με την ομοσπονδία μας:

1) Μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών

2) Συνέχιση της επιδότησης ενοικίου

3) Επαναφορά του μέτρου αναστολή των συμβάσεων εργάσιας

4) Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών 5) Μείωση του ΦΠΑ στο 6%

6) Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων 7) Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021.

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ditikostipos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here