Με επιτυχία ξεκίνησε χθες Δευτέρα 2 Ιουλίου, το πολιτιστικό διήμερο που διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Η ΡΟΔΑΝΗ του Άργους Ορεστικού, στην περιοχή της αλάνας, κοντά στο αστυνομικό τμήμα της πόλης.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Οι εκδηλώσεις, ξεκίνησαν λίγο πριν τις 9 το βράδυ με την εμφάνιση των παιδικών και εφηβικών χορευτικών τμημάτων του συλλόγου, ενώ όσο η ώρα περνούσε, τόσο πιο αισθητή γινόταν και η παρουσία του κόσμου, που εν τέλει κατέκλυσε το χώρο.

Αμέσως μετά την εμφάνιση των νεανικών χορευτικών τμημάτων της ΡΟΔΑΝΗΣ, εμφανίστηκε το χορευτικό του Εργαστηρίου Λαογραφίας και Παραδοσιακού Χορού ΟΡΜΟΣ της Καστοριάς, που χάρισε όμορφες στιγμές με την υπέροχη παρουσία του και τα αγαπημένα παραδοσιακά τραγούδια της Καστοριάς. Ακολούθησε μεγάλο γλέντι από μικρούς και μεγάλους, υπό τους ήχους της παραδοσιακής ορχήστρας Ντίμτσιου με το τραγούδι τον Φίλιππο Χατζάρα. Κατά της διάρκεια της βραδιάς, φυσικά, ακούστηκαν και αγαπημένα ποντιακά ακούσματα που ξεσήκωσαν το κοινό.

Ανάμεσα στο πολυπληθές κοινό, που παραβρέθηκε στην πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων της ΡΟΔΑΝΗΣ ήταν σχεδόν σύσσωμη και η Δημοτική Αρχή του Άργους Ορεστικού, με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Παναγιώτη Κεπατσόγλου, καθώς επίσης τους Αντιδημάρχους Αφροδίτη Μπελονάκη, Τιμολέων Ζέζο, Αλέξανδρο Καράτζιο, Φώτη Τατσίδη, τον πρόεδρο τοπικού Άργους Ορεστικού Γιάννη Μουτζίκη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τάσο Ξανθόπουλο και άλλα μέλη του Δ.Σ

Κατά την διάρκεια της βραδιά πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά, για την ενίσχυση του έργου του συλλόγου, με πλούσια δώρα, προσφορά κυρίως επιχειρήσεων του Άργους Ορεστικού. Παράλληλα όποιος ήθελε, μπορούσε να απολαύσει νόστιμα εδέσματα που ετοίμαζε με το επιτελείο του ο κ. Φρόνης Σαχινίδης.

Οι εκδηλώσεις της ΡΟΔΑΝΗΣ συνεχίζονται και ολοκληρώνονται σήμερα, με επίσης ένα πλούσιο πρόγραμμα.

Δείτε μερικά στιγμιότυπα από την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here