“Δεν έπεφτε καρφίτσα” στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού το βράδυ της Παρασκευής 20 Ιανουαρίου 2023, στην πρώτη μέρα της παράστασης “Τρισεύγενη” του Κωστή Παλαμά που ανεβάζει για τρεις ημέρες η Θεατρική Ομάδα της πόλης.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε από νωρίς την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου για να παρακολουθήσει άλλη μια εξαίρετη προσπάθεια της Θεατρική Ομάδα Άργους Ορεστικού, η οποία για ακόμη μία φορά μεγαλούργησε μέσα από τις ερμηνείες των συντελεστών της.

Η Τρισεύγενη είναι το μοναδικό θεατρικό έργο του Κωστή Παλαμά, που γράφτηκε το 1902 και αποτελεί συνειδητή προσπάθεια συνεισφοράς του συγγραφέα στο “θέατρο ιδεών” και στην ανύψωση του Ελληνικού θεάτρου της εποχής. Η Τρισεύγενη, κόρη του Δεντρογαλή, όμορφη, εκρηκτική και ορμητική, «νεράιδα μαζί και άνθρωπος» έχει κερδίσει όλο το χωριό με την ευγενική και αθώα της ψυχή. Η θέλησή της για ζωή και ελευθερία είναι ασυγκράτητη και το πνεύμα της αδάμαστο και ανυπόταχτο. Αναζητώντας τον έρωτα, εναντιώνεται στον πατέρα της και παντρεύεται τον Πέτρο Φλώρη, το γιο του θανάσιμου εχθρού του. Η επιθυμία της για ελευθερία θα την φέρει όμως τελικά σε σύγκρουση με την κλειστή και στενόμυαλη ηθική της κοινωνίας όπου ζει, χωρίς οδό διαφυγής.

Διαβάστε περισσότερα εδώ, ditikostipos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here