Μεγάλη ανησυχία έχουν προκαλέσει στον κόσμο του Άργους Ορεστικού, τα πολλαπλά περιστατικά γαστρεντερίτιδας, που σημειώθηκαν κυρίως χθες το απόγευμα και κατά την διάρκεια της νύχτας.

Μεταξύ των κατοίκων, έχει κυκλοφορήσει έντονα η φήμη, πως αιτία του προβλήματος είναι το νερό του δικτύου. Για το λόγο αυτό από πολύ νωρίς το πρωί, όλοι οι κάτοικοι έχουν σταματήσει τη χρήση του για πόση για μαγείρεμα και σπεύσουν σε σούπερ και μίνι μάρκετ, προκειμένου να προμηθευτούν ποσότητες εμφιαλωμένου νερού, κάτι που έχει οδηγήσει τους υπεύθυνους των καταστημάτων σε μαζική προμήθεια, καθώς η ζήτηση είναι τεράστια.

Ωστόσο, χθες αργά το βράδυ και μετά την έντονη ανησυχία, ο δήμος Άργους Ορεστικού, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία αναφέρει πως το νερό είναι ασφαλές, καθώς τα μακροσκοπικά αποτελέσματα δεν έδειξαν τίποτα το ανησυχητικό. Παράλληλα παραγγέλθηκε  κατεπείγουσα ανάλυση δειγμάτων, σε πιστοποιημένο εργαστήριο, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται το πολύ μέχρι αύριο, καθώς ο χρόνος για τις καλλιέργειες ξεπερνά τις 24 ώρες.

Πάντως, πολλοί κάτοικοι της πόλης, χρειάστηκε να παραμείνουν είτε στο Κέντρο Υγείας, είτε στο Νοσοκομείο της Καστοριάς με ορό, για να αντιμετωπιστούν τα έντονα φαινόμενα εμετού και διάρροιας που εμφάνισαν. Το φαινόμενο, που έχει προκαλέσει τόσο μεγάλη αναστάτωση, δείχνει να είναι σε ύφεση, αν και οι κάτοικοι συνεχίζουν να σπεύδουν για την προμήθεια εμφιαλωμένων νερών.

Το σίγουρο είναι, πως μόλις ο δήμος Άργους Ορεστικού, έχει τα τελικά αποτελέσματα των αναλύσεων, τότε θα εκδώσει αμέσως σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, σύγχυση επικρατεί ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων, καθώς άλλοι κάνουν λόγο για 60 ή 80, ενώ άλλοι (συνυπολογίζοντας περιπτώσεις που απευθύνθηκαν σε ιδιώτες γιατρούς ή δεν ζήτησαν καθόλου ιατρική φροντίδα) κάνουν λόγο για περίπου 200 κρούσματα.

Το σίγουρο είναι, πως απαιτείτε ψυχραιμία και νηφαλιότητα για την αντιμετώπιση του φαινόμενου, να μη διασπείρονται ψευδείς ειδήσεις, που μπορεί να προκαλέσουν άσκοπο πανικό και υπομονή μέχρι να εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση που θα εμπεριέχει όλα τα στοιχεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here