Ολοκληρώνεται απόψε στις 9.00 μ, η Αναδρομική Έκθεση Ζωγραφικής της Σοφίας Σιδηροπούλου «Με Ουρανό και Αλάτι» που αποτελεί μια διαδρομή από την αρχή της πορείας της έως σήμερα και παρουσιάζεται όλη η προσωπική ιστορία της Σοφίας. Η έκθεση φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού, και διοργανώθηκε από τον Μ.Σ ¨Η Ορεστίς” και τον Δήμος μας.

Η έκθεση αυτή, έρχεται να αποτυπώσει, το ενδιαφέρον του συλλόγου μας για τις εικαστικές τέχνες, αλλά και την ανάγκη επικοινωνίας του κοινού της πόλης μας, με το έργο μίας σημαντικού ζωγράφου, με δημιουργική πορεία αρκετών δεκαετιών στα εικαστικά δρώμενα, που ωστόσο, αν και κατάγεται από την πόλη μας, εντούτοις παρέμενε άγνωστη ως εικαστικός και πνευματικός άνθρωπος, στους περισσότερους συμπολίτες μας.

Έχοντας ως οδηγό, το πολιτιστικό πλεόνασμα που συσσωρεύθηκε αυτή την πεντηκονταετία ζωής και προσφοράς του συλλόγου μας, έχουμε χρέος να προωθήσουμε μορφές τέχνης, όπως η ζωγραφική, να γνωρίσουμε στο ευρύτερο κοινό της πόλης μας, και όχι μόνο, εικαστικές προσωπικότητες, οι οποίες παρά την πανελλήνια καταξίωση τους, δεν είναι γνωστές στην πόλη μας, και τέλος να τιμήσουμε ανθρώπους της Αργείτικης διασποράς, οι οποίοι, με το έργο τους, το ήθος και την πνευματικότητα τους, τιμούν τον τόπο καταγωγής τους.

Βλέποντας την μεγάλη απήχηση που είχε η έκθεση στο φιλότεχνο κοινό της, όχι μόνο πόλης μας , αλλά και της ευρύτερης περιοχής, που αποτυπώνεται στην μεγάλη, και μη αναμενόμενη, επισκεψημότητα της, θεωρώ ότι υπηρετήθηκε στο έπακρο ο αρχικός στόχος της Αναδρομικής Έκθεσης της Σοφίας Σιδηροπούλου στην πόλη μας.

Η ίδια, ακούραστη, ευγενική και προσιτή, και φιλική, για ένα εικοσαήμερο ξενάγησε όλους τους επισκέπτες της έκθεσης της, ενημερώνοντας, επεξηγώντας και παρουσιάζοντας τα έργα της, απολαμβάνοντας την επαφή με το κοινό της γενέτειρας της.

Γνωρίσαμε το σημαντικό της εικαστικό έργο που περιλαμβάνει αγιογραφία, σχέδιο, μελάνια, ψηφιδωτά, ζωγραφική, γλυπτική και έργα χώρου καμωμένα με ιδιαίτερη ευαισθησία. Έργα άλλοτε με πρόσημο τη χρωματικότητα και τις φόρμες, (αφηρημένα έργα), άλλοτε καταγραφές αισθημάτων και ψυχικών δονήσεων, (προσωπογραφίες) και άλλοτε εικαστικές αφηγήσεις ιστοριών η θεματολογίας προσωπικού ενδιαφέροντος σε μια διαδρομή που αποτυπώνεται πότε σε σχέδια με μελάνι, πότε με χρώματα και σχήματα και πότε με αφηγηματικές συνθέσεις η δική της ανθρώπινη πραγματικότητα.

Θάθελα να ευχαριστήσω τον Δήμο Άργους Ορεστικού και ειδικά τον Δήμαρχο Παναγιώτη Κεππαπτσόγλου , τους υπαλλήλους του Δήμου μας Πασχάλη Ρορόπουλο και Αργύρη Φωτιάδη για την μεγάλη τους βοήθεια, που συνέβαλε στην απόλυτη επιτυχία της έκθεσης.

Και φυσικά την φίλη και συμμαθήτρια Σοφία Σιδηροπούλου, η οποία με προθυμία ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση μας, προσαρμόστηκε στα οργανωτικά δεδομένα και μας βοήθησε με κάθε τρόπο ώστε, να μπορέσουμε να απολαύσουμε την σπουδαία αναδρομική της έκθεση. Πραγματικά είναι μεγάλη τιμή για τον σύλλογο μας, η φιλοξενία της αναδρομικής της έκθεσης «Με Ουρανό κι΄αλάτι»

Ας είναι αυτή η Αναδρομική της Έκθεση «Με Ουρανό και Αλάτι» εδώ στην γενέτειρα της, άλλο ένα παράθυρο ελευθερίας και η απαρχή μίας νέας δημιουργικής της πορείας, με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο!

Αγαπητή μου Σοφία, ένα απλό ευχαριστώ είναι πολύ λίγο για να ανταποκριθεί στα συναισθήματα μας!
Κώστας Αδάμ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here