Συγκινητικές εικόνες στη Χουπέι με τους κατοίκους και συχνά πρώην ασθενείς να χαιρετούν και να υποκλίνονται μπροστά στους γιατρούς που αποχωρούν από τη περιοχή.

Άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις των πολιτών από τις 8 Απριλίου ανακοίνωσαν οι αρχές της πόλης Γουχάν που επί σχεδόν δύο μήνες 10.000.000 άνθρωποι έζησαν ζοφερές στιγμές σε πλήρη καραντίνα, εξαιτίας της εξάπλωση του κορονιοϊού.

Στην υπόλοιπη επαρχία Χουμπέι, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Γυχάν, η άρση των περιορισμών ξεκινά ήδη από αύριο 25 Μαρτίου. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες θα μπορούν να εισέρχονται και να εξέρχονται από την επαρχία ελεύθερα. Το ίδιο θα ισχύσει λίγες ημέρες αργότερα και για την Ουχάν.

Φυσικά η ελεύθερη μετακίνηση αφορά μόνο όσους είναι υγιείς και δεν παρουσιάζουν συμπτώματα που πιθανότατα σχετίζονται με τη νόσο ή άτομα που ασθενούν και αναρρώνουν στο σπίτι τους ενώ ήδη αρκετά εργοστάσια έχουν ανοίξει.

Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα, καθώς νοσοκομεία που στήθηκαν από το μηδέν εγκαταλείπονται και στάδια με κρεββάτια για ασθενείς αδειάζουν, πολλοί γιατροί και νοσηλευτές που επί δύο μήνες έδιναν μάχες για να κρατήσουν ανθρώπους στη ζωή, αποχωρούν. Η αποχώρησή τους όμως γίνεται με τιμές, που του αξίζουν όσο σε λίγους. Άνθρωποι στους δρόμους  σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων περιμένοντας να τους δουν περνούν ενώ όσοι είναι ακόμη και καραντίνα στα σπίτια ή φοβούνται να βγουν χαιρετούν από τα μπαλκόνια. Όλοι τους ευχαριστούν και υποκλίνονται μπροστά τους ενώ οι ένστολοι μετέχουν με αγήματα και τους απευθύνουν τον ανάλογο χαιρετισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΓΟΥΧΑΝ, www.huffingtonpost.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here