Οι εργαζόμενοι και ο λαός της Χώρας μας βρίσκεται σε πολύ δυσχερή θέση με την πλειοψηφία να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στοιχειωδώς στα αυξημένα έξοδα που του επιβλήθηκαν μέσω της τεράστιας αύξησης των τιμών της Ηλεκτρικής Ενέργειας, των καυσίμων, των βασικών ειδών διατροφής, των αγροτικών και κτηνοτροφικών εφοδίων κλπ.

Ακόμα περισσότερο ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας και της Καστοριάς ειδικότερα που και λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών, τις χαμηλές τιμές και το πρόβλημα διάθεσης των μήλων και των άλλων αγροτικών προϊόντων που επηρεάζονται καθοριστικά από τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία όπως και η κατακόρυφη πτώση του τζίρου των γουνοφόρων προϊόντων.

Θεωρούμε σωστή και επιβεβλημένη την πρωτοβουλία φορέων της Καστοριάς να καλέσουν τους πολίτες σε δυναμικές κινητοποιήσεις για να απαιτήσουν από την Πολιτεία λύσεις σε όλα αυτά τα προβλήματα που κάνουν δύσκολη ακόμα και την επιβίωση.

Στηρίζουμε όλες αυτές τις κινητοποιήσεις, με αρχή το συλλαλητήριο της Τετάρτης 5 Οκτώβρη που θα γίνει στις 12.30 έξω από το κτίριο της Αντιπεριφέρειας (πρώην Νομαρχία)

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους και ολόκληρο το λαό της Π.Ε Καστοριάς να συμμετέχει στο συλλαλητήριο και στους αγώνες που θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα απαιτώντας:

  1. Μείωση της τιμής όλων των καυσίμων θέρμανσης μέσω μείωσης του ΦΕΚ και του ΦΠΑ.  Γενναία αύξηση των επιδομάτων θέρμανσης. Να βρεθεί άμεσα βιώσιμη και οικονομική λύση για την έλευση του Φυσικού αερίου
  2. Διατίμηση με βάση το κόστος παραγωγής σε όλες της μορφές παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας. Κατάργηση όλων των χρηματιστηρίων Ενέργειας. Διατίμηση με βάση το κόστος αγοράς και στα τιμολόγια λιανικής. Να σταματήσουν όλες οι αποκοπές ρεύματος στις μικρές επιχειρήσεις και τα λαϊκά Νοικοκυριά.
  3. Έκτακτη αύξηση, πέραν των εξαγγελιών της κυβέρνησης, σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα ανεργείας τουλάχιστον στο ύψος του Τιμαρίθμου και του πληθωρισμού.
  4. Μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Μείωση ΦΠΑ σε όλα τα αγροτικά εφόδια (Λιπάσματα, φυτοφάρμακα κλπ) επιδοτήσεις για καύσιμα και ενέργεια και κατάργηση ΦΕΚ . Παρέμβαση του κράτους για απορρόφηση των μήλων και των άλλων αγροτικών προϊόντων σε αξιοπρεπείς τιμές.  

Κοζάνη 3/10/2022

«Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here