H κυβέρνηση διανύει την δεύτερη διετία της θητείας της. Είναι αρκετός ο χρόνος και για να γίνει απολογισμός της μέχρι τώρα πορείας της, αλλά έχει ακόμη χρόνο μπροστά της για να προσθέσει στο έργο της, μέχρι την συμπλήρωση της συνταγματικής της θητείας.

Έγιναν πολλά με σημαντικότερα την αποκατάσταση του γοήτρου της χώρας στο εξωτερικό, τον δραστικό περιορισμό των μεταναστευτικών ροών και την αμυντική θωράκιση της χώρας. Κτίσθηκαν στρατηγικές συμμαχίες που διασφαλίζουν ένα ισχυρό περιφερειακό δίχτυ ασφαλείας στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. Υπογράφηκε σύμφωνο αμυντικής συνδρομής με την Γαλλία, την πιο ισχυρή και αυτόνομη στις επιλογές πολιτικής πυρηνική δύναμη στην Ευρώπη. Έπεται η υπογραφή της αμυντικής συμφωνίας με τις Η.Π.Α, ήδη όμως η σπουδαιότητα των διευκολύνσεων του λιμένα της Αλεξανδρούπολης αναδεικνύει την ορθότητα των επιλογών.

Η τελευταία διετία θα μείνει στην ιστορία από την πανδημία του κορωνοϊού .Σταθήκαμε δίπλα σε κάθε πολίτη και επιχειρηματία. Ενισχύσαμε το Ε.Σ.Υ. Συνεχίσαμε την μείωση των φορολογικών συντελεστών, των ασφαλιστικών εισφορών, του ΕΝΦΙΑ, του ΦΠΑ στα τρόφιμα ,τις ζωοτροφές και τα λιπάσματα. Διευκολύναμε την οικοδομική δραστηριότητα και τις αφορολόγητες γονικές παροχές.

Ο τουρισμός ανέκαμψε γρήγορα και αναμένεται το καλοκαίρι του 2022 να αγγίξει τις επιτυχίες του 2019 .Στρεφόμαστε στον 12μηνο τουρισμό δίνοντας προτεραιότητα στον ορεινό, γεγονός που θα βοηθήσει ιδιαίτερα την Δυτική Μακεδονία την μόνη Περιφέρεια της χώρας που δεν βρέχεται από θάλασσα.

Κάναμε το κράτος πιο φιλικό στον πολίτη. Η ψηφιοποίηση στην ευρωπαϊκή πρωτοπορία. Η υιοθέτηση του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού μοναδική ιδέα του Πρωθυπουργού. Η άϋλη συνταγογράφηση περιόρισε τις αδικαιολόγητες ουρές στα πολυϊατρεία και τα αγροτικά Ιατρεία.

Αυτά τα χρόνια συνέβησαν πολλές πρωτοφανείς φυσικές καταστροφές. Μεγάλες χιονοπτώσεις, εκτεταμένες πυρκαγιές, πλημμύρες και σεισμοί. Παρατηρήθηκαν βέβαια και σημαντικές αδυναμίες στην αντιμετώπιση που χρήζουν διόρθωσης. Έχουμε το θάρρος να κάνουμε αυτοκριτική για να γίνουμε καλύτεροι.

Έχουμε ισχυρή θέληση και αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά. Οι πολίτες δείχνουν να συνεχίζουν να μας εμπιστεύονται. Ενώνοντας τους Έλληνες μπορούμε να ξεπεράσουμε τις αβάσταχτες συνέπειες της διεθνούς ενεργειακής κρίσης. Γιατί πράγματι είναι υπερβολικά τσουχτερές οι τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα και τα καύσιμα. Μπορούμε όμως να ξεπεράσουμε και αυτόν τον μεγάλο σκόπελο με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Ζήσης Τζηκαλάγιας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here