Ανοίγει ο δρόμος για την πρόσληψη σε μόνιμη θέση επιλαχόντων του διαγωνισμού των δήμων (8.166 – προκήρυξη 3Κ/2018).

Το workenter αποκαλύπτει τα μέχρι τώρα δεδομένα του μεγάλου διαγωνισμού, που αναμένεται να επιβεβαιωθούν πλήρως με την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων.

Σημειώστε:

(1) Ριζικές αλλαγές και αντικαταστάσεις στον προσωρινό πίνακα διοριστέων. Είναι οριστικό: Μεγάλος αριθμός επιλαχόντων θα κερδίσει το “εισιτήριο” της μόνιμης θέσης.

(2) Τα “πάνω – κάτω” έρχονται για τους 70.000 και πλέον υποψηφίους της κατηγορίας ΥΕ. Η λανθασμένη δήλωση της ειδικής εμπειρίας φαίνεται ότι είναι το μικρότερο πρόβλημα. Το μεγαλύτερο είναι ότι σημαντικός αριθμός υποψηφίων έκανε χρήση λανθασμένου τίτλου σπουδών. Η προκήρυξη αναφέρει ότι δυνατότητα συμμετοχής για την κατηγορία ΥΕ έχουν οι απόφοιτοι Τριταξίου Γυμνασίου ή Δημοτικού για όσους αποφοίτησαν έως το 1980. Τα στοιχεία ελέγχου δείχνουν ότι πολλοί υποψήφιοι κατέθεσαν απολυτήριο Δημοτικού ενώ είχαν αποφοιτήσει μετά το 1980.

(3) Συντριπτικές μεταβολές στην κατηγορία ΔΕ για τις ειδικότητες που σχετίζονται με τους χειριστές μηχανημάτων. Είναι τόσο συντριπτικές οι αλλαγές στον προσωρινό πίνακα διοριστέων, για αυτήν την ειδικότητα, που το ΑΣΕΠ θα ανατρέξει στους επικουρικούς πίνακες για να εντοπίσει τους υποψηφίους για μόνιμο διορισμό.

(4) Απόρριψη χιλιάδων υποψηφίων για δήλωση (στην αίτηση) ιδιοτήτων που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, Μεγάλος αριθμός αιτήσεων, με εμφανείς “υπερβολικές” ιδιότητες, δεν συνοδεύεται από πιστοποιητικά ή αντίστοιχες βεβαιώσεις.

(5) Η έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων για τις κατηγορίες ΔΕ και ΥΕ είναι -αυτή την ώρα- ο πρωταρχικός στόχος του ΑΣΕΠ. Η Ανεξάρτητη Αρχή είναι υποχρεωμένη να επικεντρωθεί, ταυτόχρονα, και στις δύο κατηγορίες -όσον αφορά την έκδοση των αποτελεσμάτων- γιατί συνδέονται μεταξύ τους σε εκείνο το σημείο της προκήρυξης που αναφέρει ότι οι υποψήφιοι ΥΕ μπορούν να δηλώσουν ορισμένες ειδικότητες ΔΕ.

Το ΑΣΕΠ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, με… επιστράτευση ολόκληρου σχεδόν του μηχανισμού του, για την έκδοση των αποτελεσμάτων του μεγαλύτερου διαγωνισμού που έχει γίνει ποτέ στο Δημόσιο από το 1974 και μετά.

Πηγή:workenter.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here