Ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της ΔΕΔΑ Α.Ε. και της εργολάβου εταιρίας που εκτελεί τα έργα του φυσικού αερίου στην πόλη του Άργους Ορεστικού (ΑΒΑΞ Α.Ε.) κατέθεσε χθες, Πέμπτη 04 Μαΐου, ο Δήμος Άργους Ορεστικού στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καστοριάς.

Ζητά από το δικαστήριο να διατάξει την προσωρινή παύση των εργασιών διάνοιξης νέων τομών, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των υπαρχουσών με ασφαλτόστρωση και να θέσει προθεσμία 30 ημερών για την αποκατάσταση αυτή, διαφορετικά, με την πάροδο της προθεσμίας, να επιτρέψει στον Δήμο να προβεί στις απαραίτητες εργασίες με δαπάνη των δύο εταιρειών.

Υπενθυμίζεται ότι οι οχλήσεις, τόσο προς τη ΔΕΔΑ, όσο και προς τον ΑΒΑΞ για αποκατάσταση των τομών υπήρξαν συνεχείς, επισταμένες και σε κάθε τόνο, χωρίς ωστόσο να υπάρξει η παραμικρή ανταπόκριση. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα, προσωπικό του Δήμου αποκαθιστά προσωρινά τις επικίνδυνες τομές, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια οδηγών και πεζών.

Από την πρώτη στιγμή, η δημοτική αρχή πρωτοστάτησε στην έλευση του φυσικού αερίου στο Άργος Ορεστικό. Ωστόσο, δεν επιτρέπεται ένα τόσο σημαντικό έργο να εκτελείται με αυτόν τον τρόπο, να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών και να αναγκάζει τον Δήμο να σπαταλά πόρους και εργατοώρες σε βάρος των δημοτών του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here