Στην επιβολή πιο σκληρών περιοριστικών μέτρων στην ΠΕ Κοζάνης, στα πρότυπα της Δυτικής Αττικής, προχωράει η κυβέρνηση, με ανακοίνωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιάς, μετά από ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής.

Στην αποψινή του ενημέρωση ανακοίνωσε ολικό lockdown στον Νομό, πράγμα που σημαίνει πως για ακόμη μια φορά στην περιοχή κλείνει το λιανεμπόριο και το click away, ενώ αναστέλλονται όλες οι θρησκευτικές τελετές πλην των κηδειών. Επίσης, μπαίνει νέα ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 5 το πρωί της επομένης.

Η απόφαση πάρθηκε βάση των επιδημιολογικών δεδομένων, με τον αριθμό των κρουσμάτων να μην πέφτει το τελευταίο διάστημα, γεγονός που προβλημάτισε τους αρμοδίους.

Τα μέτρα θα εφαρμοστούν από τις 19/12, ημέρα Σάββατο και για 7 ημέρες.

Επίσης, θα γίνουν rapid test, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις περιοχές Βοΐου και Εορδαίας, ενώ αναστέλλονται οι λαϊκές αγορές.

Ο υπουργός έκανε έκκληση για εφαρμογή των μέτρων, ενώ έδωσε και στοιχεία:

Στην ΠΕ Κοζάνης υπάρχουν 397 ενεργά κρούσματα με 81 να νοσηλεύονται. Από την ιχνηλάτηση προέκυψαν 816 στενές επαφές high risk.

Από τα κρούσματα 199 δήμο Κοζάνης, 134 στο Δήμο Εορδαίας, 43 στο Δήμο Βοϊου, 15 Σερβίων και 6 στο Δήμο Βελβεντό.

Το 73,2% των κρουσμάτων συνδέονται με μετακινήσεις στην ίδια ΠΕ για αυτό και μπαίνουν περιοριστικοί όροι σε όλη την περιοχή. Το 14% των κρουσμάτων είναι συνταξιούχοι. Ο δείκτης ανά 100.000 κατοίκους αυξήθηκε σημαντικά στην Κοζάνη, προσέθεσε την τελευταία εβδομάδα.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here