Το Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής διοργανώνεται στην Καστοριά, στις 5 Ιανουαρίου κάθε έτους.

Μουσικά σχήματα και ορχήστρες, από την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, συμμετέχουν, σε ένα μουσικό “Πανηγύρι” στο Ιστορικό κέντρο της Καστοριάς, την 5η Ιανουαρίου με στόχο, να αναδειχθεί η Καστοριά ως τόπος συνάντησης μουσικών και συγκροτημάτων.

Το Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής, το μεγαλύτερο και γνωστότερο στην ελλάδα, συστήθηκε στο κοινό για πρώτη φορά στις 5 Ιανουαρίου 2015 καθώς οι διοργανωτές, «εκμεταλλεύτηκαν», την παρουσία στην πόλη της Καστοριάς ορχηστρών από διάφορες περιοχές της ελλάδος και όχι μόνο, που βρίσκονταν εκεί, για το 3ήμερο των καρναβαλικών εκδηλώσεων (ραγκουτσάρια). Τα χρόνια που ακολούθησαν, στο Φεστιβάλ συμμετείχαν δεκάδες ορχήστρες από την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού -κυρίως τα Βαλκάνια- με μουσικούς και συγκροτήματα, πολλά από τα οποία είναι παγκοσμίως γνωστά. Το Φεστιβάλ έχει γίνει πόλος έλξεις επισκεπτών για την περιοχή καθώς συμπίπτει με την έναρξη των εκδηλώσεων, για το Καστοριανό καρναβάλι -ξεκινάει μία μέρα μετά (6 Ιανουαρίου)- και έχει την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Καστοριάς.

Το 7ο Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023 στην πλατεία Παναγίας Κουμπελίδικης (Ιστορικό κέντρο Καστοριάς) και ώρα προσέλευσης 7:00μμ..

Balkan Street Food

Για πρώτη φορά στην εκδήλωση, ο επισκέπτης, θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει ένα διαφορετικό street food festival, σας προκαλούμε να δοκιμάσετε ξεχωριστές γεύσεις με συνταγές των Βαλκανίων, μαγειρεμένες από τον “Messi” του catering executive chef street food magister Nikos_Tsernos

Συμμετέχουν :

  • ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
  • ΧΑΛΚΙΝΑ ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ WEST MACEDONIA
  • ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΤΙΜΤΣΙΟΥ KASTORIA
  • BOJAN KRSTIC ORKESTAR SERBIA
  • ΑΓΙΑ ΦΑΝΦΑΡΑ ATHENS
  • SPECIAL GUEST

THE SIDESHIFTER : Balkan and World Underground Fusion

Για την παραγωγή του φεστιβάλ συνέβαλαν :

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : ΕΡΤ3 – ΕΡΤ – ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΕΡΤ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

            ΧΟΡΗΓΟΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ : KOZANI TV – OMIKRON ADV

            ΓΡΑΦΙΚΑ : HARIS KOTSOGLOU

            ΧΟΡΗΓΟΙ :ROMA PIZZA ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – JUMBO ΤΕΡΠΙΝΑΣ – ΒΥΤΕ1 ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ZISIS FURS ΓΟΥΝΑΡΙΚΑ – ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ – ΕΛΤΑ COURIER ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

            ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ : ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

INFO : ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

            facebook.com/festbalkan (@festbalkan)

            instagram.com/balkanfest (@balkanfest)

            hashtag : #balkanfestivalkastoria

            youtube : bit.ly/3GiFFl1

            e-mail : [email protected]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here