Τα συγχαρητήρια μου και πάλι, στον περιφερειάρχη κύριο Κασαπίδη, στον αντιπεριφερειάρχη κύριο Σαββόπουλο και στους Καστοριανούς περιφερειακούς συμβούλους της ομάδας τους!!!! Για άλλη μία φορά, λειτούργησαν και έπραξαν “δίκαια”, με περιφερειακή συνείδηση, για το καλό όλης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνη) , εκτός των νομών, Καστοριάς, Φλώρινας, Γρεβενών .
Παύλου Χρήστος Συντονιστής Ελληνικής Λύσης Καστοριάς

Β. Πανταζής: Ραντεβού στις κάλπες… μετά την έκτακτη επιδότηση στην Κοζάνη

Την έντονη δυσαρέσκεια του εκφράζει και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καστοριάς, Βαγγέλης Πανταζής για την απόφαση του Αδ. Γεωργιάδη να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στις επιχειρήσεις της Κοζάνης λόγω lockdown: «Ραντεβού στις κάλπες» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος, λέγοντας πως εκτός της Καστοριάς «στα κάγκελα» είναι και η Φλώρινα και τα Γρεβενά.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε έκτακτη κρατική στήριξη σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου οι οποίες δραστηριοποιούνται σε περιοχές στις οποίες τα Χριστούγεννα υπήρχε αυστηρό lockdown και δεν είχαν τη δυνατότητα λειτουργίας ούτε με click away.

Από το βήμα της Βουλής ο υπουργός εξήγγειλε ότι οι επιχειρήσεις του συγκεκριμένου κλάδου θα λάβουν εκτάκτως 3.000 ευρώ η κάθε επιχείρηση και 1.000 ευρώ ο κάθε εργαζόμενος.

Σε κλοιό πανδημίας η χώρα
«Θα υπάρξει επιδότηση στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου σε περιοχές που ήταν κλειστές στην περίοδο εορτών και δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν ούτε με μέθοδο click away. Μιλάμε για περιοχές της Δυτικής Αττικής όπως Ελευσίνα, Ασπρόπυργος κ.α. ή η περιοχή της Κοζάνης που ήταν σε σκληρό lockdown. Θα λάβουν έκτακτη επιχορήγηση – όχι επιστρεπτέα ή δάνειο – 3.000 ευρώ ανά επιχείρηση και 1.000 ευρώ ο κάθε εργαζόμενος. Αυτές οι επιχειρήσεις θα έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση και στήριξη από την κυβέρνηση» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here