Τα έργα ΠΕΠ του Δήμου Καστοριάς, προϋπολογισμού 33.475.443 ευρώ, στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης Δήμου και Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας

Τα έργα ΠΕΠ του Δήμου Καστοριάς, συνολικού προϋπολογισμού 33.475.443 ευρώ, τέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε εχθές στο γραφείο του Δημάρχου, Γιάννη Κορεντσίδη, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Κασαπίδη, της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δέσποινας Κοζατσάνη, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Ντίνου Τσανούσα, του Αν. Διευθυντή της Διαχειριστικής Αρχής, Γιάννη Παπαδόπουλου, του στελέχους της Διαχ. Αρχής, Κλήμη Μαχαιρίδη και των Προϊσταμένων Προγραμματισμού και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Κώστα Αντωνίου και Μάκη Βαϊνά, αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκε η πορεία των έργων που χρηματοδοτούνται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας, ανάμεσά τους οι ενεργειακές αναβαθμίσεις σχολικών μονάδων, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι σε φάση ολοκλήρωσης, του Κλειστού Γυμναστηρίου, η κατασκευή του κόμβου Κύκνων – Μ. Αλεξάνδρου, η αναβάθμιση της Ορεστείων, όπως επίσης ο κόμβος της περιοχής ΟΤΕ και η συντήρηση του Αρχοντικού Χριστόπουλου που είναι σε φάση δημοπράτησης, παράλληλα με τα πολύ σημαντικά έργα της αντικατάστασης του οδοφωτισμού.

Κοινή διαπίστωση όλων των παρευρισκομένων είναι ότι ο Δήμος Καστοριάς παρουσιάζει μία πολύ μεγάλη κινητικότητα σε εντάξεις και συμβασιοποιήσεις έργων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, η υλοποίηση των οποίων έχει ήδη ξεκινήσει.

«Με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και την Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία, με κοινό στόχο τη δημιουργία έργων που θα αναπτύξουν την περιοχή μας και θα αναβαθμίσουν τη ζωή των Δημοτών μας,. Σε αυτό το πλαίσιο συζητήσαμε εχθές την πορεία όλων των έργων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια και υλοποιεί ο Δήμος, θέτοντας τα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσής τους», τόνισε ο Δήμαρχος, αμέσως μετά τη συνάντηση.

Στη σύσκεψη, συζητήθηκαν και άλλες προτάσεις που προετοιμάζονται από τον Δήμο Καστοριάς προκειμένου να ενταχθούν στο επόμενο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here