Ένα πρωτότυπο συλλογικό τραγούδι με τίτλο «Δε σας έχουμε ξεχάσει» δημιούργησε εν μέσω κρίσης Covid-19 ομάδα 14 σχολικών Κοινωνικών Λειτουργών από την Ελλάδα και την Κύπρο, για να ενδυναμώσουμε τους μαθητές των σχολείων. 

Οι 14 Σχολικοί Κοινωνικοί Λειτουργοί από την Ελλάδα και την Κύπρο ένωσαν τις φωνές τους, για έναν κοινό σκοπό: να ενισχύσουν τη ψυχική ανθεκτικότητα των μαθητών, τη δημιουργικότητά τους και τη σύνδεσή τους με το σχολείο, παρά το κλείσιμο των φυσικών χώρων του.

 Τους τελευταίους δύο μήνες ο παγκόσμιος χάρτης πλήττεται από τον νέο κορωνοιο COVID-19, χωρίς να αφήσει ανεπηρέαστη την Ελλάδα. Ο νομός Καστοριάς βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα από την αρχή της πανδημίας. Ο φόβος, η ανασφάλεια και η καχυποψία έπληξαν την τοπική κοινωνία σε πολυεπίπεδη διάσταση.

Στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6 μίλησε μια εκ των δημιουργών του βίντεο, η Κωσταραζινή Αλεξάνδρα Σκουμή, σχολική Κοινωνική Λειτουργός – Σύμβουλος Προσανατολισμού – Νηπιαγωγός, MSc Διαχείριση Κοινωνικών Προγραμμάτων, MA Ειδική Αγωγή , Εκπαίδευση και Αποκατάσταση.


Το τραγούδι πέρα από τη δημόσια παρουσίασή του, αναμένεται να αξιοποιηθεί άμεσα σε παρεμβάσεις σχολικής κοινωνικής εργασίας με μαθητές που αντιμετωπίζουν προκλήσεις κοινωνικής απόστασης, κοινωνικής απομόνωσης, ακόμα και περιθωριοποίησης από τη νέα εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Ακούστε το:

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της διδακτορικής συμμετοχικής έρευνας- δράσης που εκπονείται από την Υποψήφια Δρ. Κοινωνικής Εργασίας, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Φαρμάκη Στυλιανή, υπό την επίβλεψη της Καθηγήτριας Κοινωνικής Εργασίας Δ.Π.Θ., Αγάπης Κανδυλάκη. 
Ερμηνεύουν το τραγούδι κατά σειρά εμφάνισης οι Σχολικοί Κοινωνικοί Λειτουργοί Ελλάδας και Κύπρου:
Καπλάνης Κωνσταντίνος
Ιωάννου Μαριλένα
Χυδίρογλου Λεμονιά
Κασσά Μαρία
Κολοκοτρώνη Ζωή
Φαρμάκη Στυλιανή
Λεοντίου Άντρη
Γιαννέλου Ευαγγελία
Τσώνη Πολυξένη
Μπαγιώκη Μαρία
Σκραπαλή Φωτεινή
Σκουμή Αλεξάνδρα
Χάρου Βασιλική
Μαργαρίτη Έλενα

Συντελεστές:
Σύνθεση – Ενορχήστρωση: Φαρμάκη Στυλιανή, Κυριαζής Γιώργος
Στίχοι: Φαρμάκη Στυλιανή, Καπλάνης Κωνσταντίνος
Κιθάρα: Κυριαζής Γιώργος
Μονταζ: Τόμτσης Γιάννης, Φαρμάκη Στυλιανή
Παραγωγή: Φαρμάκη Στυλιανή
* Το έργο υποστηρίχθηκε από από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.) στο πλαίσιο της Δράσης «Υποτροφίες ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. Υποψηφίων Διδακτόρων» (Αριθμός Υποτροφίας: 560).

Όπως αναφέρει σχετικά η Αλεξάνδρα Σκουμή

«Όταν ο περιορισμός αναδεικνύει την τέχνη, την συλλογικότητα, τη δημιουργία και την αλληλεγγύη, οι φωνές μας δεν μένουν αμέτοχες! Ιδιαίτερα συγκινημένη και με τεράστιο χαμόγελο, σας παρουσιάζω το συλλογικό μας τραγούδι, ένα τραγούδι της σχολικής κοινωνικής εργασίας! Σχολικοί κοινωνικοί λειτουργοί, άγνωστοι μεταξύ μας, γνωριστήκαμε, γίναμε ομάδα, μοιραστήκαμε βιώματα και συναισθήματα για τις νέες συνθήκες και ερμηνεύσαμε αυτό το υπέροχο πρωτότυπο μουσικό κομμάτι! Με συντονίστρια τη φανταστική συνάδελφο και μουσικό Στέλλα Φαρμάκη (Stella Farmaki) υποστηρίζουμε και ενδυναμώνουμε την εκπαιδευτική (και όχι μόνο) κοινότητα, υπενθυμίζοντας πως “δεν σας έχουμε ξεχάσει”!

“Με ιδιαίτερη συγκίνηση, υπερηφάνεια και ελπίδα σας παρουσιάζουμε ένα πρωτότυπο συλλογικό τραγούδι με τίτλο «Δε σας έχουμε ξεχάσει», που δημιουργήσαμε εν μέσω κρίσης Covid-19, για να ενδυναμώσουμε τους μαθητές των σχολείων.

14 Σχολικοί Κοινωνικοί Λειτουργοί από την Ελλάδα και την Κύπρο ενώσαμε τις φωνές μας, για έναν κοινό σκοπό: να ενισχύσουμε την ψυχική ανθεκτικότητα των μαθητών, τη δημιουργικότητά τους και τη σύνδεσή τους με το σχολείο, παρά το κλείσιμο των φυσικών χώρων του.

Το τραγούδι πέρα από τη δημόσια παρουσίασή του, αναμένεται να αξιοποιηθεί άμεσα σε παρεμβάσεις σχολικής κοινωνικής εργασίας με μαθητές που αντιμετωπίζουν προκλήσεις κοινωνικής απόστασης, κοινωνικής απομόνωσης, ακόμα και περιθωριοποίησης από τη νέα εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της διδακτορικής συμμετοχικής έρευνας- δράσης που εκπονείται από την Υποψήφια Διδακτόρισσα του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Φαρμάκη Στυλιανή, υπό την επίβλεψη της Καθηγήτριας Κοινωνικής Εργασίας Δ.Π.Θ., Αγάπης Κανδυλάκη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here