Μέχρι το τέλος του μήνα συνεχίζει να ισχύει η προθεσμία για τη συγκέντρωση των προτάσεων απ’ όλους τους φορείς της Δυτικής Μακεδονίας, σε ότι έχει να κάνει με το master plan του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, προκειμένου να κατατεθούν στην Επιτροπή που συντονίζει ο Κώστας Μουσουρούλης.

Η διαβούλευση επισήμως έχει ολοκληρωθεί, στην επίσημη πλατφόρμα του opengov.gr, στις  10 Νοεμβρίου, με τη Δυτική Μακεδονία όμως να εξαιρείται από αυτή τη διαδικασία σύμφωνα πάντα με τα όσα είχε αναφέρει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 9-11.

Εκεί ο Περιφερειάρχης τόνισε πως μετά από επικοινωνία με τον Κώστα Μουσουρούλη, προτάσεις και διορθωτικές παρεμβάσεις θα μπορούν να κατατίθενται επί του σχεδίου μέχρι τη σύνταξη του τελικού κειμένου το οποίο θα ψηφιστεί στη Βουλή, ώστε στη συνέχεια να κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς έγκριση.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, έχει προγραμματιστεί η αναβληθείσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με αποκλειστικό θέμα τη συζήτηση για το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης με τη συμμετοχή του Κώστα Μουσουρούλη, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα δηλώσει και επίσημα πως η διαδικασία είναι «ανοιχτή» για τη Δυτική Μακεδονία.

Είναι πάντως δεδομένο πως αν ένας απλός πολίτης θελήσει να καταθέσει πρόταση επί του σχεδίου, είναι αδύνατον να το πράξει καθώς η πλατφόρμα της διαβούλευσης είναι πλέον κλειστή. Την Πέμπτη στο Περιφερειακό Συμβούλιο τόσο ο Περιφερειάρχης, όσο και ο Συντονιστής του ΣΔΑΜ θα πρέπει να επιβεβαιώσουν το κατά πόσο η διαβούλευση παραμένει ανοιχτή για τη Δυτική Μακεδονία, μέχρι την ολοκλήρωση του τελικού κειμένου.

Με πληροφορίες από e-ptolemeos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here