Με πληθώρα εκδηλώσεων γιόρτασαν την Αποκριά τόσο οι κάτοικοι του Δήμου Καστοριάς, όσο και οι πολυάριθμοι επισκέπτες της περιοχής μας, με αναβίωση παραδοσιακών εθίμων, Μπουμπούνες – Χάσκαρι, καρναβάλι στη Μεσοποταμία, παιδικά πάρτι, αλλά και μουσικές βραδιές στα Ψαράδικα και στην Πλατεία των Αδελφών Εμμανουήλ, που «βούλιαξαν» από τον κόσμο!

Στις εκδηλώσεις που πραγματοποίησε ο Δήμος Καστοριάς, ήρθε να προστεθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας «Μπουζέρια», που διοργάνωσαν με πολύ μεγάλη επιτυχία οι Χ.ΕΡ.ΚΑ.Τ., όπου συμμετείχαν 45 παραγωγοί τσίπουρου. Τα Καστοριανά «Μπουζέρια» κέρδισαν την αγάπη του κόσμου που με πολύ μεγάλη χαρά δοκίμασε όλα τα τσίπουρα, βαθμολογώντας τους συμμετέχοντες.

Τα βραβεία του Διαγωνισμού ανακοινώθηκαν στο Ντολτσό, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για το κάψιμο της Μπουμπούνας, όπου ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό του, αφού καλωσόρισε τον κόσμο, συνεχάρη τους Χ.ΕΡ.ΚΑ.Τ. για την εκδήλωση που πλέον έχει γίνει θεσμός, ενώ απένειμε το πρώτο βραβείο στον τσιπουρά που είχε τις περισσότερες ψήφους!

Η βραδιά εξελίχθηκε υπέροχα, καθώς η Banda Entopica, τα …έδωσε όλα και ξεσήκωσε τον κόσμο, παρασύροντάς τον σε έναν μεγάλο χορό γύρω από την Μπουμπούνα, με πολλή παραδοσιακή μουσική! Η μπάντα κέρδισε το θερμό χειροκρότημα του κοινού, που πραγματικά απόλαυσε την εκδήλωση!

Αντίστοιχο ήταν το κλίμα και στο street party με τους Groovers στην περιοχή Ψαράδικα, όπου οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν σε ρυθμούς 80’s, με τη μουσική και το κέφι να έχουν τον πρώτο λόγο. Οι Groovers με γνωστά και αγαπημένα τραγούδια, μας χάρισαν μια πολύ όμορφη βραδιά! Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Καθαρά Δευτέρα, όπου Σύλλογοι και Τοπικές Κοινότητες προσέφεραν σαρακοστιανά εδέσματα, σε πολλές περιπτώσεις και με τη συνοδεία μουσικής, όπου επίσης η συμμετοχή του κόσμου ήταν τεράστια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here