Δεν έρχεται Καστοριά, αλλά πηγαίνει σε ανάλογη εκδήλωση στα Γιάννενα ο Αλκιβιάδης Στεφανής – Τι λένε οι διοργανωτές και οι εκπρόσωποι των κομμάτων

Σε πανελλαδικό θέμα με πολιτικές προεκτάσεις έχει εξελιχθεί η συμμετοχή του του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, ως εκπροσώπου του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, στην «Επετειακή εκδήλωση Μνήμης, για τους πεσόντες Αξιωματικούς, Οπλίτες και Λοιπό Πληθυσμό της Πατρίδας μας, στις επιχειρήσεις 1946-1949, κατά τους αγώνες, για την ελευθερία του Έθνους μας», όπως ονομάζεται, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Αυγούστου στο Βίτσι.

Ωστόσο, εδώ και δεκαετίες δεν υπήρχε κυβερνητική συμμετοχή σε τέτοιες εκδηλώσεις, καθώς αποφεύγεται να δίνεται βήμα στον διχασμό του εμφυλίου. Παραδοσιακά σε αυτές τις εκδηλώσεις της ΕΑΑΣ συμμετείχαν η Χρυσή Αυγή και άλλες ακροδεξιές πολιτικές κινήσεις.

Τελικά, όπως σημείωσε στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Καστοριάς, Βασίλης Βελλίδης, ο κ. Στεφανής δεν θα παραστεί στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού στον Γράμμο και στο Βίτσι, και ούτε επρόκειτο να παραβρεθεί, αφού υπήρξε παρερμηνεία και ο υφυπουργός την προσεχή Κυριακή θα παραβρεθεί σε εκδήλωση στη Βούρμπιανη Κονίτσης Ιωαννίνων.

Εν τω μεταξύ, «λάδι στη φωτιά» του διαλόγου για το θέμα ρίχνει τόσο το κάμπινγκ των οργανώσεων σπουδάζουσας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που διοργανώθηκε πριν λίγες μέρες στο Νεστόριο Καστοριάς «σε μια ιστορική περιοχή, όπου πριν από 71 χρόνια τα γεγονότα που συνέβησαν καθόρισαν την σύγχρονη ιστορία του τόπου», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, όσο και η εκδήλωση του ΚΚΕ το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Γράμμο με τίτλο: «Εκδήλωση για τη διάσωση των παιδιών από τον ΔΣΕ και τη συμβολή των σοσιαλιστικών χωρών».

Για το ζήτημα μίλησαν στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6 ο Πρόεδρος του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Νομού Καστοριάς, υποστράτηγος ε.α., Ηλίας Τζωρτζόπουλος, ο βουλευτής ΝΔ Καστοριάς, Ζήσης Τζηκαλάγιας, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) Καστοριάς, Βασίλης Βελλίδης, ο συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, Διονύσης Μωυσίδης και ο γραμματέας ΤΕ Καστοριάς – Βοΐου του ΚΚΕ, Γιάννης Κανάτσιος.

Σημείωση: Οι συνεντεύξεις των κ.κ. Μωυσίδη και Κανάτσιου δόθηκαν την Τρίτη 25 Αυγούστου, προτού διευκρινιστεί ότι ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής δεν θα παραβρεθεί στην εκδήλωση στο Βίτσι αλλά σε ανάλογη στα Ιωάννινα.

Υποστράτηγος ε.α., Ηλίας Τζωρτζόπουλος, πρόεδρος του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Νομού Καστοριάς: «Είναι ένα μνημόσυνο για όλους, καλούμε όλους τους Έλληνες»

Ζήσης Τζηκαλάγιας, βουλευτής ΝΔ Καστοριάς: «Πηγαίνω πάντα, είναι ένα μνημόσυνο»

Βασίλης Βελλίδης, πρόεδρος ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Καστοριάς: «Εμείς θα παραβρεθούμε»

Διονύσης Μωυσίδης, συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς: «Υπάρχει κεντράρισμα και πάλι στο “εμείς και εσείς”»

Γιάννης Κανάτσιος, γραμματέα ΤΕ Καστοριάς – Βοΐου του ΚΚΕ: «Είναι μια άθλια και επικίνδυνη εκδήλωση»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here