Η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς εκφράζει θερμότατες ευχαριστίες προς τον Σύλλογο Καστοριέων «Ομόνοια» και στον Πρόεδρό του κ. Σιώκη για την γενναιόδωρη ενίσχυση του ταμείου του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως με το ποσό των 50.000$.

Η δωρεά αυτή αποτελεί μια οικονομική ανάσα στον αγώνα που καταβάλλει η Μητρόπολη προκειμένου, ιδιαίτερα αυτές τις εορταστικές στιγμές του Δωδεκαημέρου, να σταθεί αρωγός στους αναξιοπαθούντες αδελφούς μας.

Μέχρι στιγμής, έχουν προσφερθεί περίπου 2.500 «Δέματα Αγάπης» με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι (αριθμός σημαντικά αυξημένος σε σχέση με άλλες χρονιές και ενδεικτικός της κατάστασης που ταλαιπωρεί τον τόπο μας), αλλά και 1.200 κουπόνια για δωρεάν φαγητό σε καταστήματα εστίασης την ημέρα των Χριστουγέννων. Παράλληλα, καθημερινά διατίθενται περισσότερες από 350 μερίδες δωρεάν φαγητό στους εμπερίστατους συνανθρώπους μας. Τέλος, είναι καθημερινές οι περιπτώσεις ανθρώπων που προστρέχουν στην Μητρόπολη ώστε να λάβουν βοήθεια και συμπαράσταση στην ασθένεια, στην ανέχεια, στις σπουδές των παιδιών τους και στα καθημερινά τους προβλήματα.

Ευχόμαστε ο εν σπηλαίω γεννηθείς και εν φάτνη ανακλιθείς Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να ευλογεί τα έργα των χειρών των Καστοριέων ομογενών αδελφών μας και να τους χαρίζει υγεία και κάθε καλό. Μακάρι η ανιδιοτελής προσφορά και η αγάπη τους να βρουν άξιους μιμητές, προκειμένου να μπορέσουν να καλυφθούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των συνανθρώπων μας που απευθύνονται στην πρόνοια της τοπικής Εκκλησίας.

imkastorias.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here