Το CSI Institute ξεκινάει από τα Ανώγεια της Κρήτης, με την ευλογία της Εκκλησίας, προς πέντε προορισμούς, με σκοπό να εκπαιδεύσει τα παιδιά των περιοχών των Ανωγείων, της Αμοργού, και των Δήμων Φυλής, Πλατανιά και Καστοριάς.

Πιλοτικά, αρχικά στον Προγραμματισμό Ηλεκτρονικού Υπολογιστή (Εκμάθηση Κώδικα), και στη συνέχεια στη Ρομποτική,μέσω ειδικών προγραμμάτων, κατά τη διάρκεια των οποίων καταξιωμένοι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το εργαστήριο TALOS θα προσφέρουν δωρεάν τις γνώσεις τους μέσω του Διαδικτύου και της ειδικής Πλατφόρμας BlackBoard, η οποία χρησιμοποιείται διεθνώς από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα για εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Η πλατφόρμα Blackboard, παρέχεται δωρεάν από την εταιρεία του Κ. Νάκου Κωνσταντίνου, Cosmolearn, για να επιμορφωθούν τα παιδιά εξ αποστάσεως και στις έδρες των σχολείων τους, απογευματινές ώρες και μετά τα πρωινά τους μαθήματα, εθελοντικά, δύο φορές την εβδομάδα.

Το πρόγραμμα του CSI Institute, το οποίο ονομάζεται «Μάθηση χωρίς σύνορα» θα αρχίσει πιλοτικά τη λειτουργία του τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 16:00, από την Εκκλησία των Ανωγείων και την ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα που ο ιερέας Ανδρέας Κεφαλογιάννης δημιούργησεγια αυτό τον σκοπό, με ταυτόχρονες παράλληλες συνδέσεις στα σημεία που αναφέρονται παραπάνω.

Το CSI Institute, μετρώντας μόλις μερικούς μήνες από τη δημιουργία του, βρίσκεται έμπρακτα δίπλα στους πολίτες μέσα από μεγάλο αριθμό ημερίδων που έχει πραγματοποιήσει σε όλη την Ελλάδα, με στόχο το κοινό όφελος και την προσφορά του στη νέα γενιά. Θερμές ευχαριστίες προς τις εταιρείες Aegean Airlines και Hertz, οι οποίες έχουν συνδράμει ουσιαστικά στο μέχρι τώρα έργο μας, μέσω της εξασφάλισης των μετακινήσεών μας, αλλά και στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας όπου, μέσα από μία δυναμική συνεργασία, οι επιστήμονες του εργαστηρίου TALOS θα συνδράμουν επίσης στο έργο μας και στη Μάθηση Χωρίς Σύνορα.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Αντιστράτηγος ε.α.
Εμμανουήλ Σφακιανάκης

Υπεύθυνος για το πρόγραμμα στην Καστοριά είναι ο τέως αστυνομικός Διευθυντής κ. Σταυρακακης Νικόλαος. Πρώτο μάθημα θα γίνει την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στις16:00 στην αίθουσα Έ4 του ΤΕΙ Καστοριάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here