Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς με αφορμή την 25η Νοεμβρίου «Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών» θα συμμετέχει και θα πραγματοποιήσει δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 23/11/2021 και ώρα 12.00-14.00 θα συμμετέχει στην διαδικτυακή Ημερίδα που διοργανώνει το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων και την Μονάδα Υποστήριξης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με τίτλο: «Η έμφυλη βία ως φαινόμενο στη σημερινή πραγματικότητα».

Την Πέμπτη 25/11/2021, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ιδιόκτητων Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, θα μοιραστούν από τον Δήμο Καστοριάς και τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου υφασμάτινες μάσκες με τα στοιχεία του Κέντρου, οι οποίες θα φορεθούν από το προσωπικό των καταστημάτων του συλλόγου καθ’ όλη την διάρκεια της συμβολικής αυτής ημέρας. Επίσης, στα καταστήματα θα υπάρχει από μία αφίσα του Συμβουλευτικού Κέντρου και στο επόμενο διάστημα θα μοιραστούν από το προσωπικό κάρτες με μηνύματα που αφορούν στη βία κατά των γυναικών.

Η χρονιά που πέρασε αποτέλεσε μια χρονιά αποκαλύψεων για τα έμφυλα ζητήματα, τη βία που υφίστανται οι γυναίκες, οι θηλυκότητες και οι αρρενωπότητες που δεν συνάδουν με τα κυρίαρχα πρότυπα της κοινωνίας για τα δύο φύλα. Από το κίνημα MeToo που ξεκίνησε στις αρχές του έτους με τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις, τους βιασμούς, την σωματική και ψυχολογική βία σε χώρους εργασίας, σε χώρους του αθλητισμού και του θεάματος μέχρι τις γυναικοκτονίες που αποκαλύφθηκαν ή/και δεν αποκαλύφθηκαν στην χώρα μας, η φετινή 25η Νοεμβρίου μας υπενθυμίζει την αναγκαιότητα της ουσιαστικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για τα έμφυλα ζητήματα.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής του Δήμου Καστοριάς παρέχει υπηρεσίες ενημέρωσης και πληροφόρησης: Νέες Εργατικές Κατοικίες, 2467022122, [email protected]

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

No photo description available.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here