Όλες οι πρόσφατες δραστηριότητες του ΕΠΑΛ Καστοριάς:

ΜΕΤΡΗΣΗ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ

Οι μαθητές του τομέα Πληροφορικής του ΕΠΑΛ Καστοριάς χρησιμοποιώντας τις γνώσεις που αποκτούν, κατασκεύασαν συσκευή μέτρησης ποιοτικών χαρακτηριστικών της ατμόσφαιρας. Οι μετρήσεις γίνονται καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου και είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση :

http://lab19-epalkast.duckdns.org:3000

Στη διάρκεια του έτους θα προστεθούν και άλλοι αισθητήρες για τη μέτρηση ρύπων.

ΚΗΡΑΛΟΙΦΕΣ

Οι μαθητές του τομέα Υγείας του ΕΠΑΛ Καστοριάς χρησιμοποιώντας τις γνώσεις που αποκτούν, παρασκεύασαν κηραλοιφές. Η κηραλοιφή είναι καλλυντικό και φάρμακο μαζί που έχει σαν βάση το αγνό κερί μέλισσας και το βαλσαμέλαιο ( το γνωστό μας σπαθόλαδο που προκύπτει από εξανθοσμία Hypericum Perforatum σε ελαιόλαδο) και διακριτικό άρωμα από αιθέριο έλαιο λεβάντας, κανέλας, μοσχολέμονου ή άγριου τριαντάφυλλου.

Ιδιότητες

Πρόκειται για αλοιφή πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά που τρέφει το δέρμα και τονώνει την ελαστικότητά του.

Τα δραστικά συστατικά του υπερικού-σπαθόχορτου ενισχύουν την ανάπλαση του δέρματος και περιορίζουν τα σημάδια του.

Έχει αντισηπτικές, αντιφλογιστικές, καταπραϋντικές, επουλωτικές, αντιγηραντικές και μαλακτικές ιδιότητες.

Κατάλληλη  για δερματοπάθειες, πληγές, έλκη, εγκαύματα, φλεγμονές, πόνους αρθρώσεων και μυών.

Ιδανική για προστασία των χειλιών χειμώνα/καλοκαίρι.

Η συνταγή μας περιλαμβάνει:Κερί μέλισσας,Ελαιόλαδο,Βαλσαμέλαιο,Αμυγδαλέλαιο

Αιθέριο έλαιο

ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΕΒΗΤΑ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ

Οι μαθητές του τομέα Ηλεκτρολογίας του ΕΠΑΛ Καστοριάς υλοποίησαν τη β’ φάση του έργου που ξεκίνησε την προηγούμενη σχολική χρονιά και αφορούσε την απομακρυσμένη διαχείριση του συστήματος θέρμανσης του σχολείου. Στην παρούσα φάση ενεργοποιήθηκε σύστημα αντιστάθμισης της θέρμανσης το οποίο με την εγκατάσταση αισθητήρα ένδειξης στάθμης, μας ενημερώνει για την ακριβή ποσότητα πετρελαίου στη δεξαμενή.

Ο ολοκληρωμένος πλέον αυτοματισμός διαχείρισης του συστήματος θέρμανσης θα προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη οικονομία στην κατανάλωση πετρελαίου και επιπλέον δυνατότητες απομακρυσμένης εποπτείας και ελέγχου του συστήματος θέρμανσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here